Regenerace vlasů pomocí bílkovin

Snadnější rozčesávání, náprava poškození, dávka hydratace i zastavení nadměrného vypadávání? To všechno díky bílkovinám! Dopřejete je svým vlasům prostřednictvím speciálního šamponu nebo obyčejného vajíčka?

O tom, že bychom příjem bílkovin měli podceňovat, slýcháme často. Koneckonců, jde přece o živiny, které jsou prospěšné pro svaly i kosti, zatímco pomáhají regulovat krevní tlak, čímž představují jistou prevenci kardiovaskulárních chorob. Také zasahují do produkce hormonů, vyvažují hladiny cukru v krvi a chrání cévy před poškozením. Není pochyb ani o jejich příznivém vlivu na imunitní systém či harmonické duševní rozpoložení. Co všechno mohou proteiny udělat pro vaše vlasy?

Správná péče jako náprava škod

Časté barvení, styling horkými přístroji, chemické složky v používané kosmetice, nošení příliš těsných culíků i drdolů. To se na kvalitě i vzhledu hřívy pochopitelně nějak projeví. Stejně jako třeba stres, nepříliš zdravá životospráva, urputná snaha o hubnutí nebo nevhodný materiál lůžkovin. Jak to souvisí s tématem?

„Bílkoviny vlasy vyživí a zabrání jejich vypadávání. Také je chrání před ztrátou vlhkosti, celkově je posilují a dodají jim hebkost. Navíc mohou do jisté míry napravit i letité poškození, neboť regenerují kapilární strukturu vlasového vlákna. Souběžně usnadňují rozčesávání a eliminují elektrizování,“ vysvětluje americká dermatoložka Francesca Fusco s tím, že proteinová ošetření vlasů dnes nabízejí kadeřnictví zcela běžně.

Jde to i jinak? No samozřejmě

Proteiny však můžete své kštici dopřát i doma, a to prostřednictvím šamponů, balzámů, kondicionérů nebo zpevňujících laků. Mnohdy jde o produkty, jejichž cena rozhodně není likvidační, což z nich dělá dostupnou první pomoc. Ovšem vzít v potaz se mohou i přírodní prostředky. Který máte doma?

Vajíčko jako mocná kosmetika

Vysoký obsah bílkovin v sobě ukrývá i obyčejné vajíčko. Takže? Není na co čekat, vážení. Rozklepněte dva až tři kousky (množství záleží na délce hřívy), důkladně je rozmíchejte a naneste na vlasy. Po dvacetiminutovém působení vaječnou masku smyjte a umyjte si hlavu běžným způsobem.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat