Letošnímu létu vládnou veselé zlaté osmdesátky

Jak být in? Na tuto otázku existuje jediná správná odpověď. Oprašte staré rodinné šperky, kupte si oblečení z druhé ruky a vraťte se do zlatých osmdesátek!

Chcete se oblékat podle nejnovějších trendů? Můžete. A podle všeho to vypadá, že držet krok s aktuálními hity nebude ani finančně náročné. Co se právě nosí a kolik na tom ušetříte?

Second hand je v kurzu

Věřte, nebo ne, použité zboží je letos skloňováno ve všech pádech. Možná za to může ekologičtější cítění populace i silnější potřeba dávat druhou šanci. Možná je příčinou ekonomická krize způsobená pandemií nebo jen snaha vybočit z řady. Buď jak buď, návštěva „sekáče“ není důvod ke studu, ale spíše naprostou letní nutností.

„Popularita udržitelného životního stylu, jehož cílem je omezení využívání přírodních a osobních zdrojů, nebývale roste. A s ním i zájem o šetrnou a obnošenou módu. Dokazuje to její internetové vyhledávání, které se oproti předešlému roku zvýšilo o 38 procent,“ upozorňuje Ashley Ricketts, což je manažerka celosvětově největšího on-line second handu s názvem ThredUp. Co dalšího si pro tuto sezonu ulovit?

Osmdesátky zase válí!

Příznivci oděvního průmyslu se vrací se do minulosti a čerpají inspiraci v osmdesátých letech. Proč tedy nejít touto cestou?

„Zákazníci, kteří se zamilovali do loňského maximalismu, ho teď oživují flitry, jasnými barvami, nepřehlédnutelnými pásky, méně nápadnými ramenními vycpávkami nebo květinovými ozdobami. Naše čísla prodejnosti jasně ukazují, že retro je opět na vrcholu oblíbenosti,“ odhaluje americká expertka na trendy Dayna Isom Johnson. Ta spolupracuje s internetovým obchodem Etsy, jehož specializací je prodej oblečení, bytových doplňků a ručně vyráběných předmětů. Tak omrkněte půdu, třeba se tam v krabicích, které nemáte srdce vyhodit, najde nějaký stylový kousek.

Šperky s dlouhou historií

Máte prsten po babičce nebo snad zlatý medailon po pratetičce? Nenechávejte ho ve šperkovnici ležet ladem! Naopak ho hrdě ukažte světu, protože poděděné blýskavé rodinné poklady jsou dalším žhavým hitem. Tedy alespoň podle Dayny Isom Johnson, která poukazuje na to, že naprosté módní terno uděláte také s ikonickými náušnicemi nebo brýlemi vašich předků.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat