Kruhy pod očima vám přidávají několik let

Kruhy pod očima nepotěší vůbec nikoho. Jaké prostředky s nimi rázně zatočí? Na růžovou vodu, brambory i rajčata můžete vsadit!

Že jsou kruhy pod očima jen důsledkem probdělé noci? Kéž by to bylo tak jednoduché! Proč se tahle neestetická „ozdoba“ tvoří a jak se jí zbavit? Vezměme to jedno po druhém. A to by v tom byl čert, abyste si s ní neporadili…

Dlouhý seznam pachatelů

Váčkům v podoční oblasti asi ze všeho nejvíce nahrává stárnutí, které pokožku připravuje o kolagen. Prsty v nich však mívají i genetické dispozice, různé druhy alergií či zdravotní potíže, kupříkladu s ledvinami. Aby toho nebylo málo, k jejich pachatelům patří také konzumace alkoholu, dehydratace a nadměrné vystavování se slunci. Situaci příliš nepomáhá ani dlouhé sledování monitoru počítače, jež způsobuje napětí, přičemž má špatný vliv na cévy. A teď z jiného soudku. Co na tenhle problém zabírá?

Růžová voda

Růžová voda není žádným kosmetickým nováčkem, neboť zmínky o její výrobě pochází už ze 7. století. Kromě toho, že tenhle poklad dokáže odstranit nečistoty a odumřelé shluky buněk, zachovává optimální hodnotu pH a uklidňuje podráždění pokožky, bývá také spolehlivým prostředkem na uvedenou svízel. Namáčejte si v ní vatové tampony, které následně přiložíte na zavřená víčka, výsledky této procedury vás mile překvapí.

Přítel zvaný rajče

Rajčata jsou bohatým zdrojem lykopenu, což je barvivo, jež blahodárně působí na kardiovaskulární zdraví, zrak i pleť. Podporuje totiž její elasticitu, léčí akné, a v neposlední řadě funguje jako likvidátor tmavých kruhů. Úplně nejlépe uděláte, když rozmělníte rajčatovou dužinu a smícháte ji s citronovou šťávou. Dále postupujte jako v předchozím případě.

Nepodceňujte bramboru

I dva tenké plátky syrové brambory se jeví jako báječná první pomoc. Jak je využít v praxi? Není to nic světoborného, stačí si je jednoduše přiložit na zavřené oči, ideálně tak na 20 minut. Nutno podotknout, že dané kousky by měly mít pokojovou teplotu, jinak by vám tento pomocník nemusel být dvakrát příjemný.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:19
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:42
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:41

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat