Buďte blond! Ale tohle si přečtěte, ještě než se z vás blondýnka stane…

Pokud si vy, nebo vaše okolí myslíte, že by vám slušely blond vlasy, proč je nezkusit? Ovšem nemyslete si, že pro krásnou, zářivou a hlavně zdravou blonďatou hřívu stačí navštívit nejbližší kadeřnictví. Zesvětlené vlasy vyžadují hodně péče.

Zkuste se někdy na ulici rozhlédnout – spousta žen se světlými (nikoli od přírody) kadeřemi má na hlavě nezdravě vypadající, roztřepené vlasy, které sice mohou mít hezkou barvu, ale rozhodně jim nový stav nesvědčí.

Odbarvování je pro vlasy vždycky poměrně velká zátěž. Navíc proměna z brunetky na blondýnku se netýká jen samotných vlasů – přizpůsobit budete muset pravděpodobně i make-up a část šatníku.

Takže co byste měla vědět, ještě než vstoupíte do kadeřnictví s přáním opustit jej se světlými kadeřemi?

Mytí každý den? Zapomeňte

Čerstvě odbarvené vlasy jsou velmi náchylné k vysušování a lámání, proto to s péčí o ně, tedy co se častého mytí týče, nepřehánějte. Jednak je šamponováním zbytečně zatížíte, jednak je manuálně poškodíte, když je budete při mytí o sebe třít. Navíc – ani nové barvě nebude časté mytí zrovna prospívat. Může se stát, že velmi brzy budete mít na hlavě jiný odstín blond, než po kterém jste toužila a který vám na vlasech vykouzlila kadeřnice.
Pokud máte například namáhavé povolání nebo často sportujete a nedokážete si představit, že byste si vlasy nemyla podle potřeby, zkuste používat čas od času suchý šampon.

Obyčejný šampon? Rozhodně ne

Změnit budete muset pravděpodobně i svůj šampon a kondicionér. Investujte do kvalitních produktů určených na barvené vlasy – jednak dodají vašim odbarvováním oslabeným vlasům potřebnou výživu, jednak vám zajistí větší stálost vysněného odstínu.

Jak už jsme psali výše, nešvarem odbarvených vlasů často bývá, že jsou hodně vysušené, kvůli čemuž vypadají nejen nezdravě (a tím pádem ani nijak zvláště hezky), ale také jsou náchylné k lámání a třepení. Proto byste jim kromě speciálního šamponu a kondicionéru měla jedenkrát týdně dopřát i vyživující hydratační masku.

Stylingové přípravky? Nepřehánějte to

Bude dobré, když svým odbarveným vlasům dopřejete nějaký čas na regeneraci. Možná se vám zpočátku bude zdát, že nejsou tak hebké a zářivé, jak bývaly nebo jak jste si představovala. Nebojte, při správné péči se to brzy srovná. Jen se je snažte zatěžovat co nejméně. Pokud musíte vlasy vysoušet fénem, vysoušejte je chladným vzduchem, případně je před proudem horkého vzduchu chraňte speciálním sprejem.

Poměrně významnou zátěž v podobě dalšího vysušování znamenají pro odbarvené vlasy i nejrůznější stylingové produkty (gely, laky, spreje pro větší objem…). Snažte se je používat co nejméně, a pokud si bez nich nedokážete život představit ani na pár dnů či týdnů, kupte si takové, jež jsou určené barveným vlasům a které je vyživují.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat