Poznejte dokonale svou pleť: Už více se dehydratace bát nemusíte!

Už několikrát jste vyhodila nebo darovala krém, odličovací vodu či sérum, za které jste zaplatila nekřesťanské peníze, protože vám "nevyhovoval"? Pak asi neznáte správný typ své pleti. Dnes vám pomůžeme ho správně určit.

Jak zjistit typ pleti

Obličej důkladně odličte, omyjte a jemně osušte. Ale pozor! Vynechte všechny kosmetické přípravky, které by mohly test ovlivnit. Počkejte jednu až dvě hodiny, poté přiložte papírový ubrousek a důkladně jej na pokožku přitiskněte. Podle toho, zda a jaké skvrny se na něm objeví, orientačně určíte svůj typ pleti. Zůstane-li ubrousek suchý, nebo jsou na něm šupinky kůže, máte suchou pleť. Je-li celý mastný, je mastná i vaše pokožka. Pokud je mastný pouze lehce a na pár místech, jde o normální pleť. A když je mastný jen v oblasti tzv. T-zóny (čelo, nos, brada), je vaše pokožka smíšená.

I. díl: Pokožka dehydrovaná

Jak poznat dehydratovanou pleť: Dehydratovanou pokožku má 9 z 10 žen. Pro pokožku jsou typické nepříjemné pocity a pocity napětí, které mají různou intenzitu a frekvenci, pleť ztrácí svůj přirozený lesk. Následně se stává zranitelnější a reaktivnější. Snadno se podráždí.

Každodenní znečištění, stres a klimatické podmínky narušují buňkovou aktivitu pokožky. Když se k tomu přidají ještě velká horka a teplé sluneční paprsky je pro zdraví celého tělo a krásu pokožky důležité nezapomínat na pravidelný pitný režim. Optimálně bychom měli vypít denně mezi 23 litry tekutin. Pohybujeme-li se v horku, těžce pracujeme nebo sportujeme, musí být příjem tekutin přiměřeně větší. Dostatek vody nepotřebuje nejen naše tělo, ale také naše pokožka. Její nedostatek pociťuje naše tělo překvapivě ještě více, než nedostatek čistého vzduchu. Pro správné fungování našeho organismu je proto pravidelná hydratace velmi důležitá.

Zdravá kůže obsahuje asi 70 % vody, z toho 75% se nachází hluboko v dermis, kde je důležitým faktorem odolnosti kůže. Pokud se tento podíl sníží, pokožka ztrácí pružnost a pevnost. Může být povadlá, reagovat citlivěji, svědit, objevují se suché šupinky a vrásky v relativně nízkém věku. Tomu všemu lze přitom velmi jednoduše předejít.

Hloubková hydratace inspirována Nobelovou cenou

LABORATOIRE BIODERMA vyvinula na základě objevu chemika Petra Agere oceněného Nobelovou cenou  unikátní kompletní péči pro hloubkovou hydrataci vaši pokožky, produktovou řadu HYDRABIO. Díky převratnému patentu Aquagenium® stimuluje Hydrabio syntézu aquaporinů a lipidů, a tím navrací pokožce její ztracenou schopnost hydratace. Zároveň jí pomáhá  budovat vlastní obranné mechanismy.

Používejte řadu Hydrabio pravidelně, zejména v tomto letním období, které je nejnáročnějším pro vaši pokožku. Vaše pleť bude dokonale hydratovaná, zvýší se její  odolnost proti negativním vnějším vlivům a zároveň  předejte předčasnému vzniku vrásek.

V řadě Hydrabio najdete jak moderní hygienické produkty, tak denní, noční i pečující krémy. Více informací na www.bioderma.com/cz.

S řadou Hydrabio od BIODERMY se už více dehydratace bát nemusíte!
Biologie ve službách dermatologie.

4 produkty pro hydrataci pleti

Hydrabio Mousse
Čisticí hydratační pěna odstraňující make-up z tváře a očí, vhodná i na holení. Obsahuje patent Aquagenium®, který navrací pokožce její ztracenou schopnost hydratace.
Pěna 150ml, 299 Kč

Hydrabio H2O
Hydratační pleťová voda obsahujíci patent Aquagenium, který navrací pokožce její ztracenou schopnosť hydratace. Zvlhčující jemná voda na čištění a odličování, bez oplachování, určená ke každodennímu použití.

• Na čistění tváře a očí.
• Zklidňuje, snižuje překrvení a uchovává rovnováhu pokožky.
• Naučte se navlhčit samotnou pokožku: Patent Aquagenium®.
• Hypoalergenní.
Micerální pleťová voda 250 ml, 409 Kč

Hydrabio Maska
Intenzivní maska obsahujíci patent Aquagenium, který navrací pokožce její ztracenou schopnost hydratace.
Hydratační pleťová maska 75 ml, 549 Kč

Hydrabio Sérum
Intenzivní sérum obsahujúci patent Aquagenium, který navrací pokožce její ztracenou schopnosť hydratace.
Intenzivní hydratace.

• Hydratační sérum.
• Díky patentu Aquagenium® navrací pokožce její přirozenou schopnost hydratace.
• Pokožka okamžitě získává pocit spokojenosti.
• Obnovuje pružnost, jemnost a jas pokožky.
• Hypoalergenní.
Sérum 40 ml, 549 Kč
TIP Bety.cz:
Vyhrajte 4x pečující kosmetiku Bioderma pro dehydrovanou pokožku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat