Vyzrajte jednou provždy nad rozšířenými póry

Zvětšené póry nahrávají vzniku akné, černých teček a dalších kosmetických nešvarů. Čím se dají zkrotit? Kde nepomůže banánová slupka, tam zaboduje kurkumová pasta nebo okurka s citronem!

Jste se svými póry tak trochu „na nože“? Řekněme si upřímně, že, i když vás jejich vzhled pořádně deprimuje, se jich nikdy nezbavíte. A vlastně byste něco takového chtít ani neměli, neboť tvoří neodmyslitelnou součást kůže a plní celou řadu důležitých funkcí. Skrz póry vaše pokožka dýchá a přirozeně vylučuje maz i nahromaděné škodliviny. Také jimi přijímá pečující látky z používané kosmetiky, takže je tak jako tak potřebujete. A jestli vás jejich rozšiřování opravdu tolik rozčiluje, proč nevyužijete domácí prostředky, které je dokáží zmenšit? Třeba tyto se přímo nabízí.

Okurka je sázka na jistotu

Ano, plátky okurky se často pokládají na zavřená víčka, čímž se dá docílit likvidace tmavých kruhů pod očima i zmírnění vrásek v celé oblasti. Proč ale touto zeleninou nepotěšit celý obličej? Obsažený oxid křemičitý podpoří nejen mladistvý vzhled, ale pomůže i při „utahování“ zvětšených pórů. Úplně nejlépe uděláte, když nastrouhanou okurku promícháte s citronovou šťávou, která má svíravé účinky. Po aplikaci masku nechte zaschnout a poté ji smyjte vlažnou vodou.

Nezapomínejte na banán

Jíte rádi banány? No ovšem! Jsou přece dobré, a navíc s nimi můžete počítat v případě zácpy nebo vysokého tlaku. Jsou také zdrojem vitaminů a minerálů, což z nich dělá zdravou součást každodenní stravy. Když už jsme u toho, jak nakládáte s jejich slupkami? Představte si, že i tenhle „materiál“ přispěje k vyřešení vašeho problému, neboť v sobě ukrývá antioxidanty zajišťující bezchybnou pokožku. Zkuste si jím třít tvář několik minut, rozdíl poznáte takřka okamžitě.

Kurkuma? Samozřejmě!

O zdravotních účincích kurkumy bylo řečeno už dost, nicméně o jejích schopnostech zmenšovat rozšířené póry se hovoří minimálně. Není to divné? Buď jak buď, toto mocné koření tlumí záněty, vyživuje, detoxikuje a snižuje otoky, proto je správnou volbou. Zbývá ho už jen smíchat s trochou vody, pastu nanést přímo na postižená místa, nechat pár minut působit a opláchnout všechny pozůstatky.






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat