Oblékněte své nohy do slušivých legín

Snad žádný jiný kousek nevzbuzuje takový rozruch jako legíny. Kterých zásad se držet, pokud je chcete zakomponovat do každodenního šatníku? A proč si dát velký pozor na materiál a délku?

Jedni je milují, druzí je nemohou vystát. Ano, řeč je o legínách, které ze světa módy mizí, jen aby se zakrátko vrátily jako bumerang. A co vy, ceníte si jejich pohodlnosti a univerzálnosti, nebo je naopak považujete za neodpustitelný přešlap? Buď jak buď, nošení legín se neobejde bez pravidel. A tato by podle stylistů měla být vytesána do kamene!

Zásada první? Vhodné tělesné proporce

Když to máš, tak to ukaž? Jak se to vezme. Experti přes oblékání neúnavně opakují, že tenhle kousek podléhá hlavně proporcím nositelky a její osobní soudnosti. Je tedy na každém, zda chce hrdě zvýraznit své štíhlé nohy, nebo trochu nešikovně poukázat na to, že disponuje pár kily navíc.

Pozor na průsvitný trapas

Pro mnohé jsou legíny punčochovým zbožím a řadí se k typu spodního prádla, proto nikdy nemohou plně nahradit kalhoty. A něco na tom možná bude. Jejich tenká látka skutečně odhalí každou nedokonalost, přičemž může poskytnout i dokonalý výhled na vaše kalhotky. Pokud je hodláte kombinovat s kratším vrškem, ujistěte se, že jsou z pevnějšího materiálu, který neprosvítá. Jinak je to pořádné faux pas. Navíc všem kolemjdoucím ukážete, jaké poklady ukrývá váš prádelník.

Není délka jako délka

Pozor je třeba dávat si i na délku. Nejčastěji nošená je ta po kotníky, která nejenže vypadá nejlépe, ale nohy i opticky prodlužuje. Kratších legín se tedy raději vyvarujte, ať zbytečně nevypadáte menší, než ve skutečnosti jste.

Co se k nim hodí?

Dáváte-li těmto „kalhotám“ přednost i jinde než jen v posilovně, zapomeňte na tenisky - mnohem vhodnější jsou nízké kozačky nebo balerínky. Skvěle vypadají v kontrastu s oversize košilí či svetrem a kratší bundou. Rozhodně nic nezkazíte ani tím, když si k nim vezmete nepostradatelný kousek podzimní sezony, tedy kardigan. Nejsou-li legíny klasicky černé, ale vzorově výraznější, s barevností vršku už příliš „nedivočte“, volte raději tlumenější a neutrální odstíny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat