Podzimní počasí nahrává stárnutí pokožky

Připadá vám, že ještě před pár týdny jste tolik vrásek neměli? Možná je to tím, že si teď častěji dopřáváte horkou sprchu. Svou roli zde však sehrává i psychika a topení!

Mladistvý vzhled? Co si budeme povídat, to je téma, které je prostě v kurzu. Také se snažíte pečovat o svoji pleť, přičemž dbáte na zdravou stravu a kupujete kosmetické produkty, jež zpomalují tvorbu vrásek? Samozřejmě nic proti tomu, ale měli byste vědět, že proti vám teď stojí jeden velký nepřítel – počasí. Proč pokožka od podzimu do jara stárne o poznání rychleji?

Venku zima, uvnitř sucho

„Snad nejzřejmějším aspektem momentálního období je skutečnost, že se před venkovním chladem i nepříznivými povětrnostními podmínkami schováváme ve vnitřních prostorech. V těch je sice teplo, ale zároveň i sucho, což pokožce vůbec nesvědčí. Stejně jako časté přechody zvenku dovnitř, s nimiž jsou spojené prudké teplotní změny,“ vysvětluje dermatolog z amerického Texasu Ted Lain. Co dalšího vám hází pomyslné klacky pod nohy?

Psychika? Ta dělá svoje

„Nedostatek slunečního světla má nepříznivý vliv na psychiku a krátké dny navíc matou cirkadiánní rytmy. Výsledkem je pak zvýšená hladina stresového hormonu kortizolu. Právě tento hormon má na kůži hodně negativní účinky, neboť ohrožuje její strukturu a způsobuje předčasné stárnutí. Doporučuji častější odpočinek a relaxaci. Ať už jde o sledování filmů, četbu knih nebo obyčejný spánek, tohle všechno vám dává šanci na psychické zotavení, které nesmírně pomáhá i vizáži,“ upozorňuje výše jmenovaný specialista.

Horká sprcha jako další problém

Když je venku zima, kdekdo si rád dopřeje horkou sprchu nebo vanu. Tak pochopitelně, vždyť je to spásná první pomoc pro zmrzlé nohy i věčně studené ruce! Taková zahřívací procedura však může mít i temnou stránku, kterou vidět asi úplně nechcete.

„Horká voda zbavuje pokožku přírodních olejů, které ji chrání před vysušením, popraskáním, poškozením i dřívějším stárnutím. Po každém koupání je tedy nezbytně nutné pleť promazat hydratačním krémem nebo tělovým mlékem. Předejdete tak řadě potíží,“ zdůrazňuje další americká dermatoložka, tentokrát Dendy Engelman.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat