Barvu oblečení vybírejte podle tónu pleti

Máte přirozeně světlou pokožku? Tak ta by z vašeho šatníku měla nekompromisně vyhnat pastelové odstíny a uvolnit prostor pro výrazné barvy. A pro koho je vhodná třeba šedá nebo šalvějová?

Určitě to znáte – objednáte si přes internet šaty, které jsou prostě úchvatné. Jenže jakmile dorazí a vy si je nadšeně zkoušíte, zjišťujete, že na vás vůbec nevypadají tak hezky jako modelce z katalogu. Střih je stejný, délka sedí, rukávy hezky splývají… Tak co je špatně? Možná, že vám tahle barva prostě nejde k pleti! Jak podle jejího tónu vybírat perfektní módní kousky a už nikdy nešlápnout vedle?

Světlejším typům sluší výraznější odstíny

Jestli máte přirozeně bledou pokožku, vyvarujte se neutrálním a pastelovým barvám, v nichž vaše krása nemůže vyniknout. Naopak volte ty více výrazné a sytější, které vás rozjasní a přitáhnou pozornost k jemným rysům obličeje. Vhodnou volbou je třeba kaštanová, námořnická modrá, smaragdově zelená nebo královská fialová. Pokud jde třeba o bílou, ani tenhle kontrast nepůsobí příliš lichotivě. Mimochodem, i s černou byste měli raději šetřit.

Střední neboli teplý typ potřebuje hřejivé odstíny

Dala by se vaše pleť charakterizovat jako zlatý střed mezi světlou a tmavou? Pak byste podle stylistů neměla podléhat pokušení v podobě dětské růžové či jemně fialkové, protože budete vypadat mdle a unaveně. Ale takové broskvové a lososové tóny? To je úplně jiná „liga“, která vás rozjasní a probudí! Nemusíte se však obávat ani červené, korálové, šedozelené, šalvějové a olivové.

Tmavý typ je úžasně neutrální

Jste-li tmavšího typu a můžete se ke všemu pochlubit i černými vlasy, máte velkou výhodu. Váš šatník totiž může být stejně rozmanitý jako vaše osobnost. Bílá? Žlutá? Modrá? Tohle všechno funguje! A spolu s nimi třeba i hořčicová, červenorůžová, švestková, lesní zelená nebo purpurová. V podstatě jediná barva, která má výjimku a které je třeba se vyvarovat, je hnědá. Ale tahle podmínka půjde splnit snadno, když máte tak široký výběr…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:37
78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat