Nechutně drahé boty z historie obuvnictví

Máte ráda pohádku o Popelce, ve které obdivujete její skleněné střevíčky? A teď si představte, že existují i v reálném životě. Akorát stojí zhruba stejně, jako menší domek! Co další rekordmani?

Někdo kupuje boty za pár stovek, zatímco jiný do jejich nákupu investuje několik tisíc. Ovšem existují i tací, kteří jsou za ně ochotní utratit rovnou celé miliony! Jaké boty mají nejvyšší cenu vůbec a čím jsou tolik zvláštní?

Tenisky Solid Gold OVO x Air Jordan

Absolutně nejdražší tenisky na světě jsou ty, jež nesou název Solid Gold OVO x Air Jordan. Stojí dva miliony dolarů! Jde o velice zvláštní edici, která vznikla ve spolupráci rappera Drakea OVO a Michaela Jordana. Tento basketbalista se dostal do síně sportovní slávy nejen díky svým výkonům, ale i tomu, že si za svou kariéru vydělal více než miliardu dolarů. Samotné boty jsou pak samozřejmě luxusní a krásné. Prakticky jediným problémem je, že se v nich jejich majitel zřejmě neproběhne, protože jsou vyrobené ze čtyřiadvacetikarátového zlata. A to není moc pohodlný materiál…

Lodičky ze zlaté kůže

Rekordy obuvnického odvětví se pochopitelně netočí jen okolo tenisek, protože třeba i takové lodičky tu mají neuvěřitelné prvenství. Jedny takové pocházejí z Dubaje. Zhotovené jsou ze zlaté kůže a zdobené stokarátovými diamanty, čemuž odpovídá i cena. Tento skvostný kousek přijde na závratných 17 milionů dolarů, což je v přepočtu 375 milionů korun. „Dubaj je město milionářů a miliardářů, což mohou být potenciální kupci,” domnívá se Hemani Karamchandani, generální ředitel firmy Passion Jewelers, která má luxusní botky v nabídce. Ten také upozorňuje na to, že v ceně je i doživotní záruka na výměnu kůže, která se při používání může opotřebit.

Popelčiny střevíčky

Mnoho dívek a žen obdivovalo v pohádce o Popelce její skleněné střevíčky. A právě zde získal svou inspiraci známý návrhář Stuart Weitzman. Ovšem při jejich výrobě zašel ještě mnohem dál, protože tyto krásky se mohou pochlubit 564 diamanty uspořádanými do dvou popruhů, čímž budí dojem něžné krajky. Kdybyste si je však chtěla vzít na bál a zatančit si v nich s princem, musela byste za ně zaplatit dva miliony dolarů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat