V zimě si kabelky zaslouží zvláštní péči

Že kožené kabelky můžete umýt mýdlovou vodou a nechat uschnout u topení? Pokud to uděláte, už nikdy nebudou vypadat tak hezky jako předtím. A proč je tak důležitá stále omílaná impregnace i speciální výživa?

Pečujte v zimě o svoji pleť s dvojnásobnou láskou a pečlivostí? Děláte dobře, protože nízké teploty a přechody z tepla do zimy jí dávají pořádně zabrat. A kůže je přece citlivý „materiál“! Když už jsme u ní, i vaše kabelky si během nejchladnějších měsíců roku zaslouží extra pozornost. Čím je čistit a chránit před nepříznivými vlivy, aby zůstaly krásné a v kondici?

Výživa jako nutnost

Ať už je kabelka zhotovena z hověziny, teletiny nebo vepřovice, neustále pracuje. Prostřednictvím pórů dýchá a nasává vlhkost, prach i mastnotu. Aby nedošlo k jejímu popraskání a vysušení, potřebuje hloubkovou výživu – podobně jako vaše pokožka. Na trhu existuje spousta vyživujících přípravků pro galanterní výrobky, které kůži zvláční a předejdou rychlému opotřebení. Než si však v obchodě vyberete ten svůj, vezměte v potaz povrchovou úpravu tašky. Ta totiž může být lakovaná, s broušeným lícem, hrubším vlasem či krycím pigmentem, přičemž každé zpracování vyžaduje jiný produkt.

A zase ta impregnace

Toto typicky ženské zavazadlo je také třeba pravidelně impregnovat krémem či sprejem. Díky tomu bude chráněno před vlhkostí i nečistotami. Konkrétní impregnační prostředek vždy vybírejte podle typu usně. Než ho použijete na celou plochu, naneste menší množství na spodní stranu kabelky, čímž provedete test snášenlivosti. Chcete mít přece jistotu, že jí tento zásah neponičí, že?

Mýdlo a jar jsou špatný nápad

Pomalu se dostáváme k čistění. Pokud si myslíte, že skvrny nebo otisky prstů odstraníte mýdlem, popřípadě běžným přípravkem na nádobí, jste na omylu. Přineslo by to víc škody než užitku! Menší flíčky ošetřete vlhčeným ubrouskem a dané místo pak ještě otřete dosucha. Na ty větší potřebujete „těžší kalibr“, což je speciální čisticí pěna určená pro kůži. A poslední pravidlo zní – kabelku nikdy nenechávejte oschnout na topení ani u otevřeného ohně, protože je velice citlivá a horko by ji mohlo nevratně deformovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat