Jak vybrat sexy džíny: Které vám budou 100% sedět?

Kolikatery džíny vyzkoušíte, než s jedněmi z nich zamíříte k pokladně? Pokud se výsledku ani nemůžete dopočítat, patříte k drtivé většině žen, které výběr nových džínů přirovnávají k takové menší operaci. Problémem je, že často vůbec nevíme, které tipy a střihy hledat. Přitom stačí respektovat několik jednoduchých pravidel.

Často si zkoušíme jeden model za druhým, aniž bychom si přitom uvědomovaly, které modely máme zrovna v ruce a sledovaly, co s naší postavou dělají.  Můžeme vás nasměrovat k určitému typu kalhot, ale dotažení do konce zůstává na vás. Pokaždé, když si dáte tu práci a do jedněch džínů vklouznete, zkuste si říct víc než to, že vám sluší nebo nesluší. Lichotí vám položení kapes? A co barva? Vybraly jste vhodnou výšku pasu? Co vám na nich nesedí? Vaše poznatky si klidně pište. Jen tak vypozorujete, co vám skutečně sedí.

Nebojte se úzkých džínů

Co se týče typu vaší postavy, pravidla jsou prostá. Nikdy nic nezkazíte rovnými střihy nohavic. Pokud máte širší boky, určitě si vyberte džíny typu bootcut, které se dole mírně rozšiřují. Majitelky chlapeckých postav by se měly porozhlédnout po džínech s vysokým pasem nebo po boyfriend jeans. Úzké skinny džíny si navzdory všeobecné domněnce mohou dovolit nejen ženy s postavami modelek. Skinny v tmavém provedení (tmavý denim vždycky lichotí více, pozor také na šisování, které opticky přidává) naopak vaše nohy zeštíhlí. Pokud jste celkově silnější a úzké kalhoty u vás nepřicházejí v úvahu, vyberte si rovný střih, který kopíruje vaše křivky. Ať vás ani nenapadne pořízení širokých džínů s tím, že se v látce schovají vaše silné nohy. Důležitý je také materiál, silnější dámy by měly volit streč, který se více přizpůsobí tělu. Těžký denim je vhodnější pro štíhlé až normální postavy.

Je to matematika!

Jak je možné, že máte jedny džíny ve velikosti 29, zatímco do druhých, stejné velikosti, se zkrátka nenarvete? Na vině je střih. Šikovný systém zavedla značka Levi´s, která postavy rozškatulkovala do tří kategorií podle poměru pasu a boků. Jak jste na tom vy? Přeměřte si obvod svých boků 10 cm pod pasem. Poté změřte obvod boků 20 cm pod pasem. Kolik činí rozdíl? Pokud vám vyšlo méně než 7,6 cm, máte rovné křivky (slight).  Od 7,6 do 12,7 jsou normální křivky (demi) a 12,8 a více jsou výrazné tvary (bold). Levi´s džíny tak rozlišují nejen konfekční velikost, ale berou v úvahu i vaše tvary.

Sledujte cedulky

Výborné je, že v dnešní době snadno seženete džíny s normálním i vyšším pasem. Nechcete-li se v obchodě prohrabávat komínky džínů, sledujte přicvaknuté cedulky. Low-rise jsou kalhoty s nízkým sedem, které jsou k drtivé většině postav nemilosrdné. Díky bohu, že je éra bokovek pryč. High waist naopak označuje vysoký pas, díky kterému nebudete muset chodit celý den se zataženým břichem. Pokud hledáte zlatý střed, dívejte se po regular waist.

Malá rozcvička na závěr

Džíny jsou jediným kouskem oblečení, který se vyplatí koupit o něco menší. To samozřejmě neznamená, že byste si měly pořídit džíny, které nezapnete. Měly by vám být ale těsnější. Velmi ochotně se totiž vytahují. Džíny vám musí být pohodlné. V kabince si v nich proto trochu zacvičte. Udělejte pár dřepů a sledujte i to, jestli vám z nich vzadu při každém pohybu nevykukuje spodní prádlo.

ADRESÁŘ:

Levi´s, NC Palladium, náměstí Republiky 1, Praha 1
H&M, pasáž Myslbek, Na Příkopě 21, Praha 1
F&F, NC Palladium, náměstí Republiky 1, Praha 1
Esprit, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Pull&Bear, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Vero Moda, OC Harfa, Českomoravská 2420/15a, Praha 9
Zara, Na Příkopě 15, Praha 1
Lindex, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
New Yorker, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Topshop, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Takko Fashion, Avion Shopping Park, Skandinávská 19, Praha 5







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat