Trendy sukně? Plisované nebo skládané z éry našich babiček!

Jejich návrat na módní scénu byl tak trochu nečekaný. Když se na přehlídce značky Prada objevily modelky s plisovanými sukněmi, bylo zřejmé, že se letní sezona neponese v duchu provokativních mini, ale spíše v „slušné“ uhlazené image. Máte je stále spojené s érou našich babiček? Nastal čas na malou revoluci.

Plisované sukně se přílišnou popularitou za poslední léta chlubit nemohly. Většina z nás je měla v podvědomí jako usedlý obleček pro starší dámy, které je nosily s propínacími svetříky a nízkými botami. Pak ale přišla módní sezona 2012 a s ní trend uhlazené módy, plné cudných sukní, topů s límečkem a spousty prvků z dob minulých. Plisovaná sukně se začala objevovat ve všem možných barevných provedeních a brzy se rozšířila mezi největší módní nadšence.

Co si vůbec pod pojmem plisovaná sukně představit? Sukně by měla mít po celém obvodu rovnoměrně rozložené záhyby nebo protizáhyby, vytvořené plisováním. Klasické plisé ale dnes válcují skládané sukně, od kterých se taktéž nemusíte odvracet.

Mini nebo maxi?

Co se týče délky, je to jen a jen na vás. Nejčastěji je seženete v délce ke kolenům (pozor, tato délka může být nelichotivá, lepší je vždy nad nebo pod kolena), do půli lýtek nebo poslední léta stále více oblíbená maxi délka. Když bychom se zaměřili na barvy, jednoznačně bodují jemné, pastelové tóny, které se k tomuto trendu vyloženě hodí. Méně nevinnou verzi získáte, když si pohrajete s černou variantou.

S čím je nosit?

S čím plisované nebo skládané sukně nosit? Na výběr máte několik možností. Můžete se držet uhlazenosti až do konce a zkombinovat je s roztomilým topem s mašličkou (vršek vždy zastrčte dovnitř, zvedněte při tom ruce, aby se top trochu povytáhl) nebo košilí s límečkem – včetně té s krátkým rukávem nebo bez rukávů.

Skvěle bude plisovaná sukně ladit také s vrškem s potisky,  přidejte k ní klasické proužkované tričko nebo se klidně oblečte do květinového. Na nohy obujte podpatky a nemusíte se bát toho, že byste vypadaly jako „staré mladé“.

Dlouhé sukně zase vypadají výborně s jednoduchým upnutím tílkem. Pozor si dejte na příliš volné vršky, kombinace rozevláté sukně a volného topu  funguje jen zřídkakdy.

ADRESÁŘ:

Asos, www.asos.com
Bershka, OC Arkády Pankrác, Na Pankráci, Praha 4
F&F, NC Palladium, náměstí Republiky 1, Praha 1
Mango, Arkády Pankrác, Na Pankráci 86, Praha 4
Promod, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Pull&Bear, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Zara, Na Příkopě 15, Praha 1







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat