Podzim v plném proudu: Pomozte pleti navyknout na chlad

Ačkoli k nám letos bylo podzimní počasí zatím poměrně milosrdné, zdá se, že příjemné, téměř letní teploty už jsou minulostí. Společně s počasím se tak mění i nároky na péči o pleť.

Co naše pokožka na podzim potřebuje?

1. Krémový odličovač

Pokud jste přes léto zvolila gelový odličovač, který se vlastně používá k omytí obličeje namísto mýdla, zkuste se nyní na podzim vrátit ke klasickému odličovacímu mléku. Ačkoli je gel, který používáte, extra šetrný, přesto může pleť lehce vysušovat (podobně působí i některé odličovací vody).

V chladném počasí pokožka ztrácí vlhkost i sama o sobě, proto se vyplatí investovat do hutnějšího, krémového mléka. Samozřejmě při výběru zohledněte typ své pleti.

2. Hydrataci

Už jsme to naznačili v prvním bodě – v chladných teplotách (a navíc při výkyvech počasí tolik typických právě pro podzimní období) ztrácí naše pleť přirozenou vlhkost velmi snadno. A proto ji musíme pravidelně hydratovat. Vybavte se proto vhodnými produkty a poctivě je používejte!

3. Peeling

Jednou až dvakrát týdně (záleží na typu pleti a výrobcích, jež používáte) dopřejte pleti pořádné „očištění“, během něhož ji zbavíte odumřelých buněk, vyčistíte póry a omladíte. Poté pokožku ošetřete výživným sérem.

4. Hýčkání

Svěřte jednou za čas svou pokožku profesionálům. Nejenže vám pomohou vyřešit běžné potíže pleti, ale odborně ji ošetří a poradí s další péčí. Navíc taková příjemná masáž obličeje je něco, co si jednou za čas zaslouží každá z nás!

5. UV ochranu

Že jste s odchodem léta uklidila do skříně i krémy s ochranou proti škodlivým slunečním paprskům? Pak je pěkně zase vyndejte. Nemyslete si, že když je oblačno, UV záření k nám neproniká! Nepodceňujte ochranu své pleti – nejde jen o to, že slunce urychluje její stárnutí, především je nutné chránit se proti rakovině kůže.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat