Pleť důkladně vyčistí i domácí prostředky

Jen odlíčení opravdu nestačí. Čím pokožku zbavit i běžných nečistot, se kterými takřka neustále přichází do styku? Sáhnete po rajčeti, aspirinu, citronu nebo tvarohu s medem.

Prvním krokem v péči o pleť je důkladné čistění. Prach, pot, zbytky kosmetických produktů i bakterie – to všechno na ní denně ulpívá a činí ji náchylnou k poškození, stárnutí, zánětům a mnoha dalším nepříjemnostem. Že k odstranění všeho, co kůži škodí, nutně potřebujete krémy, tonika, micelární vody a séra z drogerie? Vlastně vůbec ne. Zkuste jít na čištění trochu jinak, a to pomocí těchto domácích prostředků!

Tvaroh s medem jako skvělá spolupráce

Dvě lžičky obyčejného tvarohu a jedna lžička medu. Tváří se to jako směs z naprosto obyčejných surovin, viďte? Zdání ale klame. Okuste její detoxikační a čisticí schopnosti na vlastní tvář! Pokud máte suchou pokožku, nebojte se přidat i malé množství olivového oleje. Dobrou zprávou je, že tuto směs můžete používat neustále. Je velice jemná a šetrná, přičemž dodává hydrataci, zpomaluje stárnutí, uklidňuje podráždění a tlumí záněty.

I rajče s citronem se osvědčí

Že jsou rajčata zdravá, to se všeobecně ví. Vždyť podporují činnost ledvin, povzbuzují imunitu a pomáhají při ateroskleróze. Prokázané je i to, že díky obsaženému lykopenu eliminují toxiny i volné radikály, takže jim detoxikace skutečně není cizí. Abyste získali parádní domácí čistič pleti, smíchejte rajčatovou dužinu s mlékem a citronovou šťávou. Ideální doba působení je pak nějakých deset minut.

Nezapomeňte na aspirin

Na aspirin si ve většině případů vzpomeneme jen tehdy, když nás navštíví otravná bolest hlavy. Ale i v jiných situacích se tento prášek, jehož historie sahá až do 19. století, náramně hodí! Pokožku nejenže zbavuje veškerých nečistot, přispívá i k léčbě akné a ekzémů, zatímco eliminuje černé tečky a reguluje tvorbu kožního mazu. Skvěle si „notuje“ s kokosovým olejem, tak proč si kombinací těchto přísad nevylepšit vizáž třeba okamžitě?

Zdroje: stylecraze.com, everydayhealth.com






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat