Příčiny tmavých kruhů pod očima

Bez ohledu na to, že panda je velmi roztomilé zvířátko, mít kruhy pod očima jako ona se ve světě krásy nenosí. Jak tahle tmavá místa zkrotit? Dermatologové mají jasno!

Každý zná přísloví, že „oči jsou oknem do duše“. Pravda to pochopitelně je, nicméně i oční okolí prozrazuje ledacos, nejenom následky předešlé prohýřené noci. Za tmavými kruhy stojí jaterní i žaludeční potíže, alergie, hormonální výkyvy, ale také dehydratace, nadměrné pití alkoholu, genetika, stárnutí, pak taky chudokrevnost, poruchy štítné žlázy nebo mízního a cévního řečiště.

Zároveň je nevhodné příliš časté mnutí očí, kupříkladu během práce na počítači. Pokožka okolo nich je totiž velmi citlivá a náchylná na poškození. Odborníci se shodují, že nejlepší způsob, jak tato místa ošetřit, je kombinace kosmetických ošetření, změn zdravého životního stylu a vysoce kvalitních produktů péče o pleť. Takže, kde a jak začít?

Stíny, o které nikdo nestojí

Odborníci z řad dermatologie doporučují laserovou kúru a různé peelingy, které pleť zesvětlují, vždy by se však mělo začít u změn návyků. Pokud nemusíte, očí se nedotýkejte, dodržujte pitný režim (přijměte aspoň doporučované dva litry čisté neperlivé vody denně) a podporujte produkci kyseliny hyaluronové, která se nachází v potravinách bohatých na aminokyseliny, jako jsou fazole, kořenová zelenina a sója. Přidání kyseliny hyaluronové do stravy prostřednictvím jídla může snadno pomoci zvýšit hladinu kolagenu. (Kyselina hyaluronová je také k dispozici jako potravinový a kosmetický doplněk.)

Co hledat na štítcích?

Vhodné je i použití volně prodejných očních krémů a jiných produktů péče o pleť. Ty nejefektivnější obsahují glycerin, kofein a retinol, což je derivát vitaminu A. Retinoly pomáhají předcházet tvorbě jemných linek, vrásek a tmavých kruhů. Osvědčuje se také vitamin C a polyfenoly, jež pomáhají snižovat oxidační stres ze znečišťujících látek v životním prostředí.

Opěvujte citron i rajčata

Z rychlých domácích pomocníků zabírají vychlazené čajové sáčky, studené obklady (přiložené asi tak na 10 minut), okurkové plátky nebo okurková šťáva smíchaná s citronovou (v poměru půl na půl). Směs naneste s pomocí vatové tyčinky na potřebná místa, nechte 15 minut působit a poté opláchněte teplou vodou. Dávejte pozor, aby se roztok nedostal přímo do oka! Účinná je i síla rajčat.

Ty obsahují lykopen, což je látka, která prospívá kardiovaskulárnímu zdraví, zraku a pokožce. Smíchejte stejné díly rajčatové a citronové šťávy a opět naneste na oblast pod očima. Roztok nechte 10 minut působit a následně ho opláchněte teplou vodou. Opakujte každý den do zlepšení stavu.

Zdroje: nbcnews.com, benu.cz, medicalnewstoday.com, foreo.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat