Obyčejné věci dopomohou k rychlejšímu růstu vlasů

Jaké divy svede studená voda nebo chvilková masáž pokožky hlavy, kterou si můžete provést i večer u televize? Přesvědčte se sami, poznáte to na délce vlasů!

Dlouhé a zdravé vlasy z módy nikdy nevyjdou. Tak jistě, můžete je nechat růst svým vlastním tempem, ale co když jste tím pomalým pokrokem tak trochu frustrovaní? Možná si říkáte, že jediné, co vám pomůže, je drahá speciální kosmetika z drogerie. Je pravda, že šampony, balzámy, masky a kondicionéry mohou celý proces popohnat, ale vážně to stojí jenom na nich? Kdepak! Jsou tu i úplně obyčejné věci, které se neminou účinkem. Co se pro hřívu sahající do pasu dá udělat?

Studená voda je přímo zázračná

Ano, všichni milujeme horké koupele, které nás v momentálním sychravém počasí zahřejí. A také se v nich úžasně odpočívá! Hodně teplá voda má ale i temné stránky, bohužel. Vysušuje totiž pokožku, a to samozřejmě i na hlavě. Pokud si tedy chcete brzy uplést hodně dlouhý cop, při mytí hřívy kohoutek v koupelně raději otočte do „modré polohy“. Nižší teplota oplachu příznivě zapůsobí na krevní cirkulaci, vlasové folikuly, póry i produkci přirozených olejů, což růst samozřejmě podpoří. A když už jsme u té očisty…

Zvažte použití esenciálních olejů

Existuje spousta vonných olejíčků, které mají na korunu krásy hodně příznivý vliv. A dokonce si z nich nemusíte ani dělat masky a zábaly – stačí je kápnout i do toho nejobyčejnějšího šamponu. Vyzkoušet můžete například rozmarýn, levanduli, cedrové dřevo, heřmánek, mátu, citronovou trávu, tymián, šalvěj nebo tea tree. Většina z těchto jmenovaných pomocníků také zastavuje nadměrné vypadávání a tvorbu lupů. To k dokonalému účesu samozřejmě značně přispěje.

I chvilková masáž slibuje skvělé výsledky

Znáte to, sedíte si u televize a film vás moc nebaví. Saháte v takových situacích po mobilu a lustrujete sociální sítě? Ruce si dejte raději na hlavu! Když ji budete pravidelně masírovat, připravíte růstu ty nejlepší možné podmínky. Právě masáž totiž stimuluje svižnější transport krve a tím i okysličení, které zafunguje podobně jako blahodárná výživa. Dáte jí alespoň pět minut každý den?

Zdroje: wellnessbin.com, theouai.com






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat