Krása vs. mráz: Nenechte zimu, aby se podepsala na vaši pleti!

Hřejivé oblečení a teplé boty jsou v zimním období samozřejmostí, praktické jsou čepice i rukavice, ale to není vše. K takové výbavě přidejte i pečující kosmetiku, která pleť i vlasy před vnějšími vlivy ochrání a pomůže je udržet v kondici.

Zvolte hydratační a výživné přípravky s ingrediencemi, které jsou pro zimní péči ideální – k osvědčeným patří mandlový a arganiový olej, bambucké máslo i aloe vera.

1. Mandlový olej

Světle žlutý olej se získává ze zralých semen hořkých popř. sladkých mandlí. Patří mezi nejcennější rostlinné oleje a i když se dá použít ve studené kuchyni jako kterýkoli jiný olej, je velmi oblíbený při masážích i jako součást kosmetických přípravků. Mandlový olej obsahuje vitamíny A, E a skupiny B a velké množství minerálů a dalších zdraví prospěšných látek.

Co umí? Mandlový olej je jeden z nejvíce prospěšných olejů pro naši pokožku. Nespornou výhodou je, že je vhodný pro všechny typy pokožky, a to včetně suché, popraskané, citlivé i ekzematické. Jeho nenasycené mastné kyseliny jsou velmi podobné lipidům, jež tvoří přirozenou ochrannou bariéru pleti, a tak mohou tuto bariéru ještě zesilovat. Aktivně proniká do podkoží, hydratuje, regeneruje a zklidňuje pokožku a posiluje její pružnost.

2. Arganový olej

Tekuté zlato z Maroka, jak se tomuto oleji také říká, se získává z jader plodů stromu arganie (Argania spinosa). V Maroku se olej používá již po tisíciletí, a to nejen k přípravě pokrmů, ale také při péči o tělo a vlasy. Arganiový olej je bohatým přírodním zdrojem vitaminu E, spolu s polyfenoly funguje jako přírodní antioxidant a poskytuje účinnou a přirozenou ochranu proti volným radikálům. Obsahuje také vzácné esenciální mastné kyseliny, které
příznivě ovlivňují přirozenou ochrannou bariéru pokožky.

Co umí? Arganiový olej má silné regenerační a zvláčňující účinky a pokožku dokonale chrání před vnějšími vlivy. Navíc vyhlazuje a zjemňuje pleť, má zpevňující účinky, pokožku udržuje pružnou, a tak napomáhá udržení mladistvého vzhledu. Je velmi dobře snášen a vhodný i pro jemné oční okolí, které nedráždí a nezpůsobuje alergické reakce.

3. Bambucké máslo

Bambucké máslo (označované také jako Shea Butter nebo máslo karité) se získává ze semen plodů afrického stromu Shea tree. Bambucké máslo je surovina používaná po staletí, v Africe se používá zejména jako léčivo, kosmetika a potravina (olej na vaření), ale také se z něho připravují mýdla a svíčky.
Obsahuje mastné kyseliny a vitaminy A, D, E a F. Je oblíbené v péči o pokožku, používá se v čistě přírodní formě nebo se v různé koncentraci přidává
do celé řady kosmetických přípravků.

Co umí? Bambucké máslo má velmi příznivé účinky na pokožku, chrání ji před nepříznivými vnějšími vlivy. Hydratuje, vyživuje a zklidňuje pokožku, působí intenzivně i ve spodních vrstvách pokožky. Je velmi jemné a pokožka je rychle vstřebá. Je vhodné na suché a popraskané rty, ale i lokty či paty.

4. Aloe vera

Aloe pravá je sukulentní rostlina bez stonku s dužnatými zelenými nebo šedozelenými listy, uvnitř kterých se nachází průhledný polotekutý gel. Rostlina je od pradávna využívaná v lidovém léčitelství. Dužnina obsahuje více než 200 účinných biologicky aktivních látek (biofl avonoidů), dále velké množství minerálů, aminokyselin a vitaminů, které mají harmonizující a posilující vliv na celý lidský organismus, ve svých účincích se navíc vzájemně podporují.

Co umí? V zimním období dochází ke zvýšeným a rychlejším ztrátám vody z pokožky, kůže pak ztrácí pružnost a pevnost, narušuje se její přirozená rovnováha a snižují se obranné mechanismy. Nízká vlhkost vzduchu způsobuje ale také vysušování vlasů, vlasy ztrácejí svou pružnost a lesk. Aloe vera má výrazný hydratační efekt, vynikající hojivé vlastnosti a podporuje regeneraci buněk.

TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:31
195 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat