Celebrity šílí po hlemýždím slizu. Dokonale omlazuje a hojí pleť

Hlemýždí sliz je v USA vyzdvihován do nebes jako nejnovější účinná zbraň v boji s akné, vráskami a jizvami v obličeji. Hlen měkkýšů obsahující polysacharidy prý dokáže vyžehlit obličej a zbavit ho také nepříjemné pigmentace.

Přitom sliz plžů různých druhů není v medicínském a kosmetickém využití žádnou převratnou novinkou. Naopak, užíval ho už samotný Hippokrates a po něm mnoho antických léčitelů. Hippokrates přitom doporučoval šnečí sliz na zanícenou kůži.

Na zázračné léčivé účinky plžího slizu upozornili chilští chovatelé hlemýžďů určených na francouzské stoly. Při práci s lepivými tvorečky si všimli, že je jejich kůže nejen hladká a jemná, ale řezné rány a jiná zranění se hojí mnohonásobně rychleji než u lidí, kteří se slizem nepřijdou do styku.

V Chile se léčivý kosmetický přípravek Elicina obsahující hlemýždí sliz používá už patnáct let. Hojí akné, jizvičky a vyhlazuje vrásky.

Přírodní botox? Včelí jed!

Sliz plžů není jediným hitem mezi celebritami. Hvězdy jako Kylie Minogue, Victoria Beckham či Gwyneth Paltrow prý milují novinku – přírodní botox. Je jím včelí jed, který se přidává ve vysoké koncentraci do pleťových přípravků. Toxin medonosného hmyzu přitom působí na regeneraci pleti a podporuje růst nových buněk.

Mezi průkopníky v používání včelího jedu jako omlazujícího přípravku na pleť patří novozélandská společnost Manuka Doctor, jejíž krém prý obsahuje v jediném balení jed asi deseti tisíc včel.

Po aplikaci na pleť včelí jed podporuje tělo k reakci podobné po mírné intoxikaci, takže dojde ke zvýšení prokrvení a obnově buněk v oblasti aplikace. Tím dochází k vyplnění vrásek a omlazení povrchu pleti.

Botox v obličeji i na nohou!

Aplikace botoxu se z partií obličeje přesouvá častěji i do jiných částí těla. Teď může tato svaly umrtvující látka pomáhat také při poškození nohou po nošení příliš vysokých podpatků. Řada žen trávících dlouhé hodiny na vysokých jehlách pak trpí urputnou bolestí bříšek záprstí neboli měkké tkáně v oblasti chodidla těsně za prsty.

Léčit toto nepříjemné onemocnění lze účinně injekcemi botoxu. Metatarzální měkká tkáň se umrtví, tím dojde k uvolnění křeče svalů této oblasti.

V Británii si ženy o účinnosti této léčby rychle mezi sebou říkají, takže o proceduru je velký zájem. Kúra tam přijde dámy na 295 liber – v přepočtu více než devět tisíc korun. A podle anglických chirurgů se její četnost bude brzy rovnat v plastické chirurgii zvětšení prsou nebo faceliftu.

„Tohle není stejná bolest jako ta vyvolaná nošením nových párů bot, ale vzniká po týrání nohou na vysokých podpatcích po řadě let. Bříška za prsty musí na podpatcích snášet obrovský tlak, ale některé ženy se těchto bot prostě nechtějí vzdát. Ten zákrok nepomůže jejich noze vypadat jakkoli lépe, ale ochrání nervy a měkkou tkáň a usnadní chůzi na podpatcích,“
tvrdí Marie Jenkinsová z kliniky Birkdale v anglickém Crosby.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat