Lidé podstupují pro mladší vzhled nepochopitelné věci

Jak zastavit stárnutí, vyhnout se vráskám a povadlé pleti? Tak takovou otázku si lidé kladou již několik století. Ve svých zoufalých pokusech se pak uchylují k více či méně nadějným pokusům, z nichž některé jsou doslova šílené! Taky si na obličej přikládáte ptačí trus?

Egyptská královna Kleopatra se pro udržení měkké a krásné kůži koupala v oslím mléce. To uherská hraběnka Alžběta Báthory neboli Čachtická paní zašla ještě dál. Tradovalo se o ní, že se oddává koupelím v krvi svých služek. Čas má zvláštní moc. Někteří se jeho zubu tak brání, až podnikají bizarní šílenosti, o kterých si myslí, že jim ve stárnutí zabrání. Které praktiky i vás doslova šokují?

Pleťová maska z ptačího trusu

Japonská pleťová maska z ptačího trusu je znovuobjevený trend v kosmetice, na který si údajně potrpí i bývalá Spice Girls a současná módní návrhářka Victoria Beckham (47). Ptačí trus má pleť prosvětlit, rozjasnit ji a vyladit barevné tóny. Údajně bojuje i proti akné a hyperpigmentaci, proto ji mají v oblibě japonské gejši. Zvláštní na tom všem je, že na každém šprochu bývá pravdy trochu. Ukázalo se, že ptačí lejno je nabité enzymy, které jsou pro pokožku skutečně dobré. Před vmasírováním do pleti ptačí hovínko projde UV světlem, to kvůli sterilizaci, pak se k němu přidá kapka vody.

Močové koupele

Devadesát pět procent moči je voda, těch zbývajících pět procent tvoří organické látky a soli, zejména chlorid sodný. Z moči je také snadno získat kmenové buňky ledvin. A právě proto někteří tvrdí, že močovina je dobrá pro exfoliaci pokožky, protože její přirozené vlastnosti mohou pleť změkčit a zajistit jí svěžejší vzhled. Ať už je to pravda nebo ne, pochopení od svých známých se nejspíš nedočkáte. „Cože? Ty sbíráš čerstvou moč a necháváš si na obličeji zaschnout?“

Hadí masáže

Hadí masáž začala v Indii a poté se rozšířila do dalších částí Asie. Nyní je populární v Brazílii, Rusku, Spojených státech nebo třeba v Egyptě. Pohyb hadů po holé kůži těla údajně zlepšuje krevní oběh a uvolňuje endorfiny, které se promítají do zdravěji vypadající pokožky. Jen si tak lehnete, necháte se namazat olejem a poté ucítíte, jak vám personál masážního salonu na záda pokládá nejedovaté hady. Ti prý člověka povzbudí fyzicky i psychicky.

Ne každý je takovým procedurám nakloněn. Kupříkladu organizace pro etické zacházení se zvířaty (PETA) tvrdí, že se jedná o týrání plazů. Navíc neexistují žádné podložené důkazy, že by hadi na těle měli omlazující schopnosti. To už je lepší masáž hadí mastí, která uvolňuje svalovou tenzi a má silný relaxační a regenerační účinek.

Zdroje: wikipedia.org, listverse.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat