Obličejové masky proti zimnímu suchu

V chladných zimních měsících pokožka potřebuje hlavně výživu a hydrataci. Staráte se o ni? Drogerie jsou sice plné krémů a masek, ale ono to jde i bez chemie. Tyhle domácí hydratační „zábaly“ váš obličej ocení!

Hydratační krémy jsou k dispozici v tekuté i krémové formě. Pro normální až suchou pleť je lepší použít krémový hydratační krém, a to nejen ráno pod make-up, ale i večer po důkladném očištění pokožky. Někdy ale ani pravidelné nanášení těchto zázraků nestačí. Je vaše pleť vysušená a šupinatá, pne a svědí? Dopřejte jí úlevu s pomocí domácích zásob!

Vlastní krém s obsahem aloe vera

Gel nebo šťávu ze sukulentu aloe vera, u nás běžné pokojové rostliny, lze aplikovat přímo na pokožku – denně. Nechte působit 20 minut a poté smyjte čistou vodou. Aloe vera udržuje pokožku jemnou, dodává jí potřebné živiny, a navíc urychluje hojení. Můžete také smíchat stejné množství gelu aloe vera s minerální vodou.  Pomalu zahřívejte při nízké teplotě, dokud nevznikne krém. Když vychladne, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě.

Výživný med a glycerin

Vezměte 3 lžíce oleje z pšeničných klíčků (obsahuje velké množství vitaminu E a proto skvěle obnovuje elasticitu pleti a je výborný proti jejímu předčasnému stárnutí.), 3 lžíce medu, kapku růžové vody, kapku esenciálního oleje vilín a glycerin, který pleť zvlhčuje, tedy aspoň ve zředěném stavu. (Čistý glycerin naopak váže vlhkost z pokožky na sebe a tím pleť vysušuje.) Všechny ingredience smíchejte dohromady a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Avokádová vzpruha

Avokádo je k dostání v každém supermarketu. Smíchejte 1 zralý kus s čajovou lžičkou olivového oleje, 1 polévkovou lžící tvarohu a stejným množstvím medu. Naneste na obličej a dekolt a nechte působit 20 až 30 minut. Poté smyjte. Avokádo je pro pokožku mimořádně prospěšné. Obsahuje vitaminy a mastné kyseliny, které ji vyživují a zlepšují její texturu.

Olivový olej je plný antioxidantů, jež bojují proti poškození volnými radikály, a také v sobě ukrývá přírodní organickou sloučeninu zvanou skvalen. Ta je extrémně hydratační. Ne nadarmo tomuto oleji fandila i egyptská královna Kleopatra.

Mandlový olej

Smíchejte 1/2 lžičky medu, který vyhovuje všem typům pleti, s 1 lžičkou čistého mandlového oleje a 1 lžičkou sušeného mléka. Smíchejte, vytvořte pastu a tu naneste na obličej. Po 20 minutách odstraňte čistou vodou. Nemáte-li olej, použijte rozmačkaný banán a vynechte sušené mléko.

Zdroje: thehealthsite.com, byrdie.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Plněné telecí plátky

(4 hlasů)

Hovězí maso s mrkví

(7 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat