Stará díky špatnému make-upu

Naše pleť stárne a na tom není nic špatného. Přesto existuje několik chyb v líčení, díky nimž vypadáme starší, než ve skutečnosti jsme. Takže se jim vyhněte a uchovejte is svoje mladistvé charisma.

Jennifer Lopez vypadá o deset mladší, Sandra Bullock, se zdá, nestárne vůbec a Jennifer Aniston je mladá stále. Možná si říkáte, že mají štěstí nebo dobré geny, ale nejen to je důvod jejich mladistvého vzhledu. Za mnohé totiž vděčí také svému vizážistovi. Zatímco některé techniky z vás udělají unavenou stařenu, jiné vyzdvihnou vaši lepší stránku. Víte, jakých chyb se v líčení vyvarovat a nevypadat straší?

Příliš matné

Pudr milujeme všechny: prodlouží výdrž našeho make-upu, opticky zmenšuje pory a dodá naší pleti ten krásný porcelánový nádech. Ale pozor si dejte na matný make-up a ještě silnou vrstvu pudru. Nejen, že byste pak mohly působit spíš jako popraskaný porcelán, ale navíc tak zdůrazníte svoje vrásky. Zvlášť se zralou pletí vizážisté pracují opatrně a používají spíše krémové výrobky, tekuté rozjasňovače, oční stíny nebo tvářenky. Ty naopak podpoří přirozený jas pleti a ta vypadá zdravě a mladistvě.

Péče je základ

Nejdůležitější pro dobrý pocit, ale i dobře padnoucí bázi je dostatečně bohatá péče. Pokud máte zvětšené pory, využijte péče na jejich vyplnění. A naprosto přehlíženou složkou v péči o pleť jsou prostředky na ochranu proti slunci. I jen jejich tenká vrstva totiž krásně odráží světlo.

Tekutý rozjasňovač potom použijte na nebo pod základní krém nebo sérum. Nebojte se přidat o trochu více na tváře, spánky, a dokonce i pod oči.

Nebojte se skládat

Místo celokrycího make-upu sáhněte raději po BB-krémech nebo tonovacím krému na denní použití a krycím make-upem jen zakryjte problémová místa. Další krok je správná fixace – vezměte si houbičku a jemným ťukáním natlačte trochu pudru na celou T-zónu a pod oči. Ťukejte tak dlouho, dokud všechen pudr nezapracujete. Na celý obličej pak můžete použít rozjasňovací pudr.

Celý obličej pak můžete poprášit rozjasňovacími spreji.

Zdroj: brigitte.de, healthline.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat