Prodloužení životnosti bronzového opálení

Ať už jste svůj bronzový odstín získali na dovolené u moře, v soláriu, anebo díky lahvičce se samoopalovacím přípravkem, jedno je jisté: chcete, aby vám vydrželo co nejdéle, je to tak?

Naštěstí je kůže poměrně vděčná, a stačí i malá péče, aby se vám odvděčila zářivou barvou a jemnou hladkou strukturou. Následující tipy vám pomohou nejen udržet, ale dokonce i vylepšit vaše opálení (a zároveň zabránit jeho oloupání), a to vše s minimální námahou (1). 

Nepřehánějte to s horkou vodou

Horká voda může dehydratovat vaši pokožku, což vede k jejímu olupování. Proto v létě změňte vaši koupelnovou rutinu: místo horké parní lázně si dopřejte krátkou sprchu vlažnou nebo teplou vodou, s použitím šetrného hydratačního sprchového gelu (v létě je na trhu k dispozici celá řada limitovaných edic pro péči o pokožku).

Vydrhněte veškeré šupinky

Může to vyznít trochu kontraproduktivně, když se snažíte udržet opálení, tak proč ho drhnout, že? Jemný peeling nebo lehké vydrhnutí houbičkou však pomůže odstranit odumřelé kožní buňky, které mají tendenci šedivět a vytvářet matný efekt na kůži. A zářivé lesklé opálení vypadá mnohem lépe a výrazněji, na to se spolehněte. Takže se ve sprše pořádně vydrhněte, po sprše kůži namažte výživným tělovým mlékem nebo olejíčkem a uvidíte sami ten rozdíl!

 

Hydratujte a hydratujte!

Jasně, nic nového… slyšíte to ze všech stran, že ano? Ovšem má to svůj důvod. Bez toho si vaše kůže zářivou bronzovou barvu neudrží. Bohatě vyživující tělová másla s vůní pomerančových květů nebo kokosu krásně zvláční a hydratují vaši pokožku, a ještě budete krásně vonět. Letní edice pečujících přípravků na tělo plní regály všech drogerií, stačí si jen vybrat ten, který vám sedí nejlépe.

Jak zvenku, tak zevnitř

Tělové máslo není vaším jediným spojencem při udržování hydratace pokožky. Ujistěte se, že zůstanete hydratovaní i zevnitř! To znamená: dostatečně pijte, aby byly vaše buňky dobře vyživené – včetně těch, které podporují vaše opálení na povrchu pokožky. Nechcete přece, aby vaše pleť připomínala kůži mumie. 

Doplňte „barvičku“ postupným samoopalovacím prostředkem

Zatímco silné expresní opálení může vaši pokožku vysušit (obzvláště pěny či nástřiky) a tím opět zvýšit „šupinatost“ vaší kůže, postupné natírání se pozvolným „samoopalovákem“ vám pomůže dosáhnout téměř stejného efektu bez vedlejších účinku a zbytečného vysušování kůže (a fleků). Stačí se každý večer natřít samoopalovacím přípravkem s postupným efektem, a do tří dnů jste jako od moře. A pokud již opálení jste, postupné samoopalovací přípravky mají ještě jeden benefit. Pomáhají zklidnit kůži od podráždění ze sluníčka. A vašemu opálení dají zcela nový barevný rozměr.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4201597/ - celý článek






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí na slanině

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat