Tipy a triky pro zkrocení jemných vlasů

Pokud vás trápí vaše jemné vlasy a neustále přemýšlíte o nejlepším střihu, máme pro vás několik tipů, jak dosáhnout plnějšího objemu.

Jemné vlasy mají tendenci rychle zplihnout a ztratit na objemu. A ženy s jemnými nebo ne příliš hustými vlasy touží především po objemu a plnosti. Jak na to? Správným účesem, optimální péčí a ideálním stylingem. Shromáždili jsme ty nejlepší profesionální tipy a triky, se kterými dosáhnete skvělých účesů i s jemnými vlasy.

Péče o jemné vlasy  

Zatímco husté vlasy jsou vůči vnějším vlivům odolnější, tenké vlasy jsou rychle zranitelné. Vyžadují proto speciální a posilující péči, která v lepším případě vykouzlí i objem. Tyto tři základní kameny jsou důležité:

Objemové šampony, které nezatěžují vlasy a jsou oporou pro kořínky.

Vyživující vlasová péče pro posílení vlasů zevnitř až ke konečkům a zabraní lámání a vypadávání vlasů. 

Ochranný tepelný sprej, abyste jemné vlasy stylingem dodatečně nenamáhali a ty se pak nelámaly. 

Absolutní zákaz pro jemné vlasy jsou mastné výrobky, protože vlasy budou vypadat ještě splihlejší. Na rychle se mastící vlasy je super záchranný tip suchý šampon. Nejenže absorbuje přebytečný tuk a vykouzlí vzhled jako čerstvě umytý, ale také dodá kořínkům objem. 

Stylingové triky

Jemné a splihlé vlasy lze proměnit ve skutečnou lví hřívu pomocí několika jednoduchých kroků. Vše, co potřebujete, je jeden až dva stylingové nástroje.

Bez ohledu na střih je rozcuchaný vzhled vždy opticky objemnější než hladká verze. Takže pokud máte rovné vlasy, měli byste na nich vždy vytvořit lehké vlny, které dodají extra objem. Profesionál vám jemné vlasy vyfouká přes velký kulatý kartáč, pro vás doma bude o něco jednodušší manipulace s elektrickými horkovzdušnými kartáči. Na trendy plážové vlny postačí i kulma, se kterou si vrchní vlasy upravte do vln a vlasy potom „rozcuchejte“ rukama a styling je dokonalý. 

Zkoušeli jste někdy fénovat vlasy „naruby“? Vyfoukat si vlasy hlavou dolů vám také zajistí trochu objemu navíc, a navíc je to velmi snadný první krok.  

A pokud jsou vaše vlasy velmi jemné, měli byste se vyhnout úhlavnímu nepříteli – žehličce na vlasy. Použít ji můžete jen pokud ji „zneužijete“ a uděláte si s ní plážové vlny.  

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat