Jako houby po dešti porostou vlasy po oplachování mlékem

Potřebujete si po běžném mytí vlasy rozčesat, ale ouha, nějak se vám to nedaří? Použijte mléko a rázem to půjde jako po másle. Jeho začlenění do kosmetické rutiny povede i k rychlejšímu růstu, většímu objemu a lesku!

Někdo pije mléko doslova po litrech, zatímco jiný si ho přidává jen do kávy. Anebo ho kvůli zhoršené snášenlivosti laktózy nemůže pozřít vůbec. Jak to s ním máte vy? Tak či tak, vyplatí se mít doma zásobu.

Pojďme kráse naproti

Přece kdo říká, že se tento nápoj musí jenom konzumovat? Mléko se v kosmetických režimech hojně využívá již od dob Kleopatry. Tato egyptská královna a údajně jedna z nejkrásnějších panovnic světa si ho pravidelně přidávala do koupele, a to za účelem zkvalitnění pokožky (1). Zdánlivě obyčejná tekutina však neposkytuje výhody jenom pleti, i vlasům má hodně co nabídnout!

Máslo na hlavě? Lepší je mléko!

Míváte občas potíže s rozčesáváním, u čehož ztrácíte nervy? Berte to jako první důvod k tomu, abyste uvedené potravině dali šanci. Jelikož je obohacená o biotin, funguje jako spolehlivý bezoplachový kondicionér, který si s krepatěním hřívy hravě poradí (2). Ale vyřešit dokáže i jiné trable…

Vyzrajte nad pomalým růstem

Z každé kapky tohoto zkrášlovacího životabudiče koruna krásy načerpá nejen zmíněný biotin, ale i vápník, draslík, bílkoviny a širokou škálu vitaminů. Tento koktejl cenných živin povzbuzuje vlasové folikuly k růstu, přičemž zabraňuje nadměrnému vypadání. A pozor, dodává i vytoužený objem a lesk (3)!

Vyčistěte si hlavu. Doslova

Složky mléka vám mohou posloužit i jako jedinečná čistidla pokožky hlavy. Odstraňují totiž nečistoty i nahromaděné pozůstatky pečujících produktů, zatímco obnovuji pH a napomáhají hydrataci. I tohle k lepší kvalitě kštice nepochybně hodně přispěje (4). Pokud si mléko na hlavu nechcete lít jen tak, připravte si z něj blahodárnou masku. Stačí ho promíchat s jedním vaječným žloutkem a malým množstvím medu. Ideální doba působení tohoto revitalizujícího ošetření bývá okolo deseti minut, poté přichází řada na oplach vlažnou vodou.

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26061422/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK554493/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/933310/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5551307/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat