Používání tradičního mýdla z olivového oleje

Mýdlo z olivového oleje je považováno za všestranný prostředek na tělo, vlasy nebo domácnost. Co mýdlo obsahuje a co je důležité při jeho používání? Tipy na použití a jeho syrský původ.

Sýrie je kolébkou umění výroby mýdla z rostlinných olejů. Patří sem mýdlo z olivového oleje. To je důvod, proč je mýdlo známé také jako Aleppo mýdlo. Pokud chcete všestranné mýdlo používat, měli byste vědět, co je při jeho používání důležité, jak moc je vavřínový olej vhodný pro péči o pleť a proč je užitečný i v domácnosti.

Kastilské mýdlo

Mýdlo z olivového oleje je vyrobeno na čistě rostlinné bázi – z olivového oleje lisovaného za studena. Mýdla šetrná k pokožce jsou vhodná k čištění a péči o vlasy, tělo i obličej. 

Receptura mýdla je téměř vždy stejná, bez ohledu na to, odkud pochází. Liší se pouze podíl vavřínového oleje. Čím více ho mýdlo s olivovým olejem obsahuje, tím více produkt hydratuje. Hydratační schopnost znamená, že látka může posílit přirozený ochranný kyselý plášť pokožky. Je to proto, aby se zabránilo podráždění pokožky a vysušení pokožky. 

Vavřínový olej se vyrábí z plodů vavřínu. Jsou to stálezelené keře s podlouhlými, tmavě zelenými listy. Olej na mýdlo se však neextrahuje z listů, ale z plodů. Ty jsou černé a používají se také jako koření. Vůně vavřínového oleje připomíná eukalyptus.

Protože olivový olej při mytí mýdlem nevytváří pěnu, přidává se také vavřínový olej jako složka zvyšující pěnivost. Olivový olej má údajně vyživující účinek v péči o pleť, který má pleť zvláčnit. Vavřínový olej má naopak antibakteriální vlastnosti. Mýdlo z olivového oleje lze použít na veškeré čištění těla, včetně mytí vlasů.

Původ mýdla Aleppo 

Na severu Sýrie leží historické město Aleppo, podle kterého dostalo mýdlo název. Jde o tradiční mýdlo vyrobené ze směsi olivového a vavřínového oleje. O mýdle se říká, že se vyrábí po staletí. Ačkoli se olivový olej nyní používá i v jiných kosmetických produktech, mýdlo je autentické, pokud je vyrobeno z olivového a vavřínového oleje. Pokud tedy chcete používat tradiční mýdlo z olivového oleje, musíte se poohlédnout po výrazu Aleppo mýdlo.

Použití v domácnosti

Mýdlovou vodu můžete použít k různým domácím pracím. Rozpusťte nastrouhané mýdlo z olivového oleje v teplé vodě a nalijte směs do kbelíku nebo lavoru. Mýdlovou vodu lze použít na povrchy a podlahy se snadnou údržbou.

Zdroj: www.friendlyturtle.com/blogs/blog/olive-oil-soap-benefits






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat