Tipy, které ochrání obličej před letními vedry

I když si s námi letošní léto trochu pohrává, průměrné teploty letní sezony na území ČR jsou o 1,2 °C vyšší než normál v letech 1991–2020. Je proto důležitější než kdy jindy dodržovat správnou rutinu péče o pleť. Víte, po čem právě teď touží?

Pokud přemýšlíte, jak ochránit pokožku před UV zářením, vsaďte na tipy dermatologů. Které denní návyky udrží vaši pleť čistou, hydratovanou a vyživenou?

Konzumujte potraviny bohaté na antioxidanty

Kvalitní strava je první linií obrany. Doporučuje se zelenina a ovoce s obsahem antioxidantů, které pomáhají zvrátit účinky škodlivých slunečních paprsků a oxidativního stresu. Příkladem mohou být brusinky, třešně, borůvky, jablka, rajčata, artyčoky či česnek.

Používejte opalovací krém

Protože UV paprsky mohou vážně poškodit vaši pokožku, před odchodem z domu používejte opalovací krém či sprej – a nanášejte jej pravidelně každé dvě hodiny.

Dostatečně pijte

Životadárná voda chladí, ale také čistí váš systém a je skvělá pro vaši pokožku a vlasy, kterým dodává jiskřivý lesk. Proto si hlídejte příjem čisté vody bez bublinek a pro osvěžení obličeje vsaďte na vodu růžovou. Zklidňuje, zpomaluje stárnutí, čistí, tonizuje a zvlhčuje.

Preferujte voděodolný a lehký make-up

Při líčení v létě mějte lehkou ruku. Lehké složení make-upu je lepší než těžší krémy a kosmetické produkty, protože umožňuje pokožce dýchat i při vysokých teplotách. Aplikujte tekutý základ na pudrové bázi, nebo dokonce BB krém.

Čistěte a tónujte

Kožní póry mají tendenci se v létě otevírat kvůli většímu vylučování kožního mazu. Černé tečky a pupínky jsou způsobeny nadměrnou mastnotou, potem a nečistotami, jež tyto póry ucpávají. Platí tedy, že dvojité čištění obličeje – ráno i večer – patří k základům letních měsíců. Denně nanášejte lehký čisticí toner a hydratační krém podle typu své pleti a poté jednou nebo dvakrát týdně proveďte peeling, abyste se zbavili odumřelých buněk.

Nezanedbávejte péči o tělo

I pokožka na těle potřebuje trochu té péče. Usazeniny špíny, potu a oleje opět odstraňujte decentním peelingem, který si můžete připravit doma. Jedním z nejúčinnějších prostředků je mořská sůl. Dvě lžičky mořské soli smíchejte s jednou lžíci čerstvé citronové šťávy a pár kapkami olivového oleje. Ingredience spojte a krouživými pohyby vetřete do pleti. Po 20 minutách důkladně opláchněte teplou vodou.

Zdroje: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat