Domácí odstraňovač make-upu

Každá z nás odstraňuje make-up jinak. Někomu stačí mýdlo, někdo používá krémy a další spoustu speciálních přípravků. Jako nejlepší se ukazuje používání přírodních prostředků, protože může pomoci zpomalit proces stárnutí. 

Volné radikály způsobují rozklad zdravého kolagenu, což je nejzávažnější příčina stárnutí. Pokud tento důvod nestačí, make-up může během spánku ucpat póry, z čehož se může vyvinout akné. A akné může být nevzhledné, otravné a způsobovat jizvy. Z tohoto důvodu je opravdu důležité z pokožky škodlivé radikály odstranit.

Když tedy víte, proč je to důležité, pojďme se ponořit do výroby domácího odličovače, který vám ušetří peníze a smaže vám pár let!

Jak si vyrobit vlastní odstraňovač make-upu

Může to být jeden z nejjednodušších receptů, které vytvoříte, protože obsahuje pouze čtyři ingredience. Lze ho použít před spaním a následně nanést večerní hydratační krém. Tento domácí odličovač také pomáhá předcházet známkám stárnutí! Je nejlepší udělat ho přímo v nádobě, kterou chcete použít, jako jsou malé skleněné lahvičky nebo sklenice.

Ingredience

4 lžíce vilínu

2 polévkové lžíce čistého jojobového oleje

2 lžíce extra panenského olivového oleje

3 lžíce čištěné vody

Návod na přípravu:

1. Začněme tím, že do nádoby vložíme vilín. Hledejte vilín bez alkoholu, protože alkohol vysušuje pokožku. Vilín je velmi jemný k pokožce, působí jako silný antioxidant a zabraňuje poškození buněk a zabíjí bakterie, které žijí v pórech pokožky.

2. Dále přidejte jojobový a olivový olej. Jojobový olej je skvělý pro použití na obličeji a je skvělý pro vaši pokožku. Nejen, že dokáže odstranit váš make-up, je hypoalergenní a během používání odstraní z vašeho obličeje veškeré bakterie. Tento silný olej také stimuluje syntézu kolagenu, což přirozeně zpomaluje proces stárnutí.

3. Olivový olej dokáže mnohem víc než jen ochutit salátový dresink. Je bohatý na vitamin E a pomáhá udržovat pokožku vláčnou a zároveň zklidňuje podráždění. Odstraňuje suchost a je opravdu prospěšný při odstraňování řasenky, rozpouští ji, takže snadno sklouzne přímo z vašich řas bez podráždění. 

4. Potom přidejte vodu a na nádobu umístěte víko. Protřepejte, aby se dobře promíchalo a máte nejlepší domácí odstraňovač make-upu!

5. Před aplikací nádobu protřepejte. Poté pomocí vatového tamponu jemně otírejte obličej, dokud nebude odstraněn veškerý make-up. 

6. Tento domácí odličovač by měl při pokojové teplotě vydržet dva až tři měsíce, v lednici se jeho trvanlivost prodlouží.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat