Co si obléct jako host na svatbě

Jste pozvaná na svatbu a lámete si hlavu s oblečením? Klid, nebude to zase tak horké. Pokud je jasně stanovený dress code, držte se ho. V opačném případě máte na výběr z několika variant.

Už brzy vás čeká návštěva něčí svatby, takže poslední dny trávíte usilovným přemýšlením. Nejenže musíte vybrat perfektní svatební dar, je třeba vyřešit i to, co si na tuhle událost obléct. Mělo by to být sofistikované a elegantní, zároveň pohodlné a přizpůsobivé, protože počasí někdy mívá dost zvláštní smysl pro humor. Potřebujete nápovědu? Tu první naleznete v samotném oznámení.

Co je psáno, to je dáno

Jaké je ideální oblečení pro hosta? Takové, které si hlavní hvězdy tohoto významného dne – ženich a nevěsta, přejí. Vycházet byste tedy měla z dress code, pro který se budoucí novomanželé rozhodli, o čemž informují už na zmíněné pozvánce. Chtějí specifické barvy? Nebo takové a makové doplňky? Držte se jich, alespoň v určité míře. Mějte na paměti, že tím, jak se na obřad oblečete, dáváte najevo svou úctu k hostitelům. Nemluvě o tom, že ignorací k požadavkům na sebe strhnete veškerou pozornost, což není ani trochu vhodné. A co když o dress codu není nikde ani zmínka? Pak máte volnou ruku. Neznamená to ale, že si na sebe můžete vzít cokoli.

Bílá je tabu!

Zatímco muži mají jen jednu možnost, kterou je dobře padnoucí oblek, ženy si mohou vybrat z nepřeberného množství variant. Naprosto ideální bývají legendární koktejlky, ovšem nešlápnete vedle ani s elegantním overalem, kostýmkem či dlouhými šaty vzdušného střihu. Pokud byste raději šaty krátké, může být, širší ramínka nikoho neurazí. A jsou vlastně i nutností, protože ukazovat ramínka od podprsenky je pořádný přešlap. Barevně sladěné sako se bude hodit po západu slunce i při nepřízni počasí. A jaká je tu vůbec nejdůležitější zásada a pravidlo, jež by se mělo tesat do kamene? Ať už si oblečete cokoli, vyvarujte se sněhové bílé barvě či čemukoli, co je jí podobné. Bílá patří jen a jen nevěstě! Zastínit jí v její svatební den je trestuhodné faux pas.

Silonky ano, či ne?

Svatba jako taková je společenská událost a nedílnou součástí společenského oblečení bývají i silonky. Tak jistě, záleží tu na formálnosti, tudíž vám jejich absence může i projít, ale pouze tam, kde vládne uvolněná atmosféra. Chystáte-li se na honosné uzavření sňatku, pak si punčochy určitě nezapomeňte. Co se týká bot, sázkou na jistotu jsou lodičky, balerínky i rafinované sandálky.

Zdroj: názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat