Chyby, které většina lidí dělá při mytí tváře

Nakloníte se nad umyvadlo, do dlaní si necháte natéct trochu vody a tu chrstnete na obličej. Udělali jste pro svoji pleť maximum? Inu, jak se to vezme. Tyhle chyby při omývání pokožky jsou u většiny lidí na denním pořádku!

Pitná voda prospívá celému tělu – asi tak na milion způsobů. Pomáhá proplachovat toxiny a tím redukuje akné, hydratuje, změkčuje pleť a tak dále, a tak dále. Při jejím externím použití je však nutné dodržovat určitá pravidla. Nedopouštějte se těchto omylů!

„Neztrácíte“ čas

Na kůži ulpívají nečistoty, prach, pot a odumřelé kožní buňky, které je třeba pravidelně odstraňovat. Pokud to neděláte, nedivte se, že trpíte na pupínky a akné. Pokožku vodou oplachujte vždy ráno ihned po probuzení a zároveň večer před odchodem do postele.

Preferujete vodu horkou

Nikdy si obličej neumývejte horkou vodou. Je známo, že horká voda zbavuje přirozených olejů a přispívá k suché a matné pleti. Dermatologové se zároveň shodují, že stojí i za vznikem předčasných vrásek.

Používáte drsná mýdla

Mýdlo na ruce je, jak název napovídá, určené k mytí rukou. Nelze ho cíleně používat právě k očištění citlivé pleti obličeje. Vždy proto vybírejte mýdla šetrnější, ideálně s obsahem přírodních látek, jako je kupříkladu kaolin. Právě on zmatňuje a zklidňuje i velmi problematickou pokožku postiženou lupénkou, akné či ekzémem. Odborníci jej ovšem doporučují i pro unavenou a zralou pleť. Obecně jemná mýdla na obličej pleť čistí bez jakéhokoliv podráždění, odstraňují veškeré nečistoty a kožní maz a osvěžují.

Máte špatnou techniku

Když se staráte o svou pokožku, musíte také znát správnou techniku. Kůži vždy vodou masírujte kruhovým pohybem odzdola nahoru. Masáž pohybem dolů naopak může způsobit, že vaše pokožka klesne a ztratí pružnost.

Nejdřív oplachujete, pak odličujete

I zde je nutné respektovat optimální postup. Vodou opláchněte obličej až poté, co je pleť vyčištěná – micelární vodou, pěnou, gelem či odličovacím mlékem. Jen tak budete mít jistotu, že je pokožka zbavená nečistot.

Zdroje: derm-specialists.com/7-common-face-washing-mistakes/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

21 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:59
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:47
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat