Barvené vlasy potřebují opravdu zvláštní péči

Vyvarujte se zásadních chyb, které barvené vlasy připravují o krásu, kvalitu i zdraví. Kvůli nim vám také nanášený odstín nevydrží příliš dlouho. Tohle jsou ty nejčastější!

Barvení vlasů je dnes naprosto běžnou procedurou, kterou pravidelně podstupuje kdekdo. Zatímco někdo tak chce skrýt šediny a omladit svůj vzhled, jiný jen experimentuje a snaží se nalézt to, co mu bude nejvíce slušet a lichotit. Je úplně jedno, zda se o tuto proměnu postará kadeřník v salonu nebo vy osobně, o barvené vlasy je následně třeba správně pečovat. Tato pravidla znáte?

S mytím raději vyčkejte

Není třeba zastírat, že „vůně“ čerstvě obarvených vlasů nemusí být vždycky příjemná, za což mohou chemické látky, které se v používaných produktech nacházejí. Řešením je sice běžné umytí šamponem, které problém může vyřešit, ale pokud tuto očistu uspěcháte, narušíte tím proces pigmentace a nanášený odstín ztratí na sytosti. S největší pravděpodobností také nevydrží příliš dlouho, proto bude nutné barvící proces brzy opakovat. A když jsme u toho šamponu…

Klíčová je volba správného produktu

Používáte vlasové produkty určené pro barvené vlasy? Jestli ne, neprokazujete své koruně krásy žádnou extra službu ani laskavost. Tato kategorie přípravků obsahuje speciální hydratační a vyživující složky, které hřívu regenerují a pomáhají vyrovnat její pH, což je pro zásahu chemie opravdu důležité.

Nezapomínejte na kondicionér

Častým viníkem vybledlé barvy i všeobecně špatné kvality vlasů bývá dehydratace, se kterou však samotné barvení úzce souvisí. Je to takový začarovaný kruh! A právě proto nezapomeňte použít kondicionér alespoň dvakrát týdně, protože dodá potřebnou hydrataci, čímž vlastně přispěje ke zdraví kštice i delší trvanlivosti aplikovaného odstínu. Ideální je ten, který se neoplachuje, protože na vlasovém stvolu vytváří lepší ochranou bariéru. Nedílnou součástí běžné rutiny by měla být i občasná olejová maska – ta v hřívě nezbytnou vlhkost pořádně utěsní.

Zdroj: www.stylecraze.com/articles/tips-to-take-care-of-your-coloured-hair/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat