Jak dosáhnout skvělého výsledku po domácím barvení vlasů

Nebaví vás neustále chodit ke kadeřnicím nebo jen občas zatoužíte po rychlé změně a v drogerii sáhnete po zajímavé barvě? Čas od času touha po novém účesu přepadne nejednu ženu. Jak si ale správně barvit vlasy tak, abyste nemusely zachraňovat situaci druhý den právě u kadeřnice? Podrobný návod jak na samotnou aplikaci najdete přiložený v každém balení. My vám však přinášíme pár tipů, které vám žádný letáček v krabičce nedá.

Vlasy před barvením nemyjte

Před aplikací barvy vlasy alespoň dva dny nemyjte. Většina šamponů a kondicionérů totiž obsahuje látky, které působení barvy brání, takže výsledek by mohl být přinejmenším ne zrovna dobrý. Navíc nemytý vlas chrání sám sebe přirozenou vrstvou maziva, které brání proniknutí barvy dovnitř vlasu a tím i jeho poškození.

Namažte se

Zejména tmavé odstíny barev zanechávají na kůži dlouhotrvající stopy. Proto se namažte všude tam, kde by pokožka s barvou mohla přijít do kontaktu. Ideální je použití nějakého mastného krému nebo obyčejné vazelíny. Krém aplikujte především na čelo a uši, kde jsou zbytky barvy nejvíce vidět. Pokud v průběhu barvení přetáhnete a barva se na kůži přenese, ihned ji setřete vatovým tamponem. Odolnější skvrny očistěte odličovacím mlékem.

Zapomeňte na šampon

Barvu nikdy nesmývejte šamponem. Vlasy pořádně namočte a rukama barvu napěňte. Poté vymývejte proudem vody tak dlouho, dokud nepoteče z vlasů úplně čirá. Teprve pak naneste kondicionér, který většina výrobců přikládá k barvám nebo použijte vlastní. Použití šamponu se ale nedoporučuje, aby se barva dokonale zafixovala.  

Správný odstín

Nejít ideální odstín nemusí být jednoduché. Pokud se ale nebráníte výrazným změnám, klidně se odvažte. Dnes jsou k dostání i speciální barvy pro tmavovlásky, které v jednom procesu vlasy odbarví a také nabarví. Změna brunety na zrzku už tedy nemusí být záležitostí několika aplikací. Ať už si vybíráte jakýkoli odstín, a váháte-li mezi dvěma, zvolte vždy ten světlejší. Pokud vám výsledná barva vyhovuje, schovejte si štítek z krabičky, abyste příště opět sáhla po tom správném. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat