Bergamotový olej pro čištění, deprese a rovnoměrné trávení

Bergamotový olej, o kterém je známo, že buduje sebevědomí a zlepšuje vaši náladu, je jedním z nejlepších esenciálních olejů proti depresi a pomáhá zmírňovat stres a úzkost. V tradiční čínské medicíně se bergamot používá k podpoře toku vitální energie, aby trávicí systém mohl správně fungovat, a také se používá k zabránění růstu bakterií, zmírnění bolesti svalů a zlepšení zdraví pokožky.

Nejenže se bergamotový olej může pochlubit některými velmi působivými zdravotními přínosy, ale je také jednou z hlavních složek pro výrobu parfémů díky své schopnosti vyvážit směs vůní a harmonizovat všechny esence, čímž zvýrazňuje vůni. Používá se také ve farmaceutickém průmyslu, a to jak k pohlcování nepříjemných pachů léčivých přípravků, tak pro své antiseptické a antibakteriální vlastnosti.

Pokud hledáte sladkou, ale kořeněnou vůni podobnou citrusům, která ve vás zanechá klid, sebevědomí a pohodu, pak vyzkoušejte bergamotový olej. Jeho přínosy dalece přesahují jeho schopnost zlepšit vaši náladu, a to s jeho pozitivními účinky na váš kardiovaskulární, trávicí a dýchací systém.

Co je bergamot?

Odkud pochází bergamotový olej? Bergamot je rostlina, která produkuje druh citrusového ovoce. Je označovaný jako hybrid mezi pomerančem a citronem nebo mutace citronu.

Olej se získává ze slupky ovoce a používá se k výrobě léků a najdete ho také v černém čaji Earl Grey.

Používání tohoto esenciálního oleje jako přírodního prostředku má řadu překvapivých zdravotních výhod. Bergamotový olej je antibakteriální, protiinfekční, protizánětlivý a antispasmodický. Je to povznášející, zlepšuje vaše trávení a udržuje váš systém správně fungující.

Zmírňuje deprese

Existuje mnoho příznaků deprese, včetně únavy, smutné nálady, nízké sexuální touhy, nedostatku chuti k jídlu, pocitu bezmoci a nezájmu o běžné činnosti. Každý člověk prožívá tento duševní stav jiným způsobem.

Dobrou zprávou je, že na depresi existují přírodní prostředky, které jsou účinné a dostanou se k hlavní příčině problému. Patří sem složky bergamotového esenciálního oleje, které mají antidepresivní a stimulační vlastnosti. Je známý pro svou schopnost podporovat veselost, pocity svěžesti a zvýšení energie zlepšením krevního oběhu.

Snižuje krevní tlak

Bergamotový olej pomáhá udržovat správnou rychlost metabolismu tím, že stimuluje hormonální sekreci, trávicí šťávy, žluč a inzulin. To podporuje trávicí systém a umožňuje správné vstřebávání živin. Tyto šťávy také asimilují rozklad cukru a mohou snížit krevní tlak.

Předchází infekcím a bojovat proti nim

Bergamotový olej se používá v pleťových mýdlech, protože pomáhá inhibovat růst bakterií a plísní. 

Zmírňuje stres a úzkost

Bergamotový olej je relaxant – snižuje nervové napětí a funguje jako prostředek proti stresu a přírodní lék na úzkost. 

Tiší bolest

Bergamotový olej je skvělý způsob, jak zmírnit příznaky podvrtnutí, bolesti svalů a hlavy. Místo toho, abyste se spoléhali na léky proti bolesti, které mají nepříjemné vedlejší účinky, použijte tento bezpečný a přírodní olej ke snížení bolesti a napětí.

Bergamotový olej má analgetické účinky a můžete ho použít v doplňkové medicíně k minimalizaci napětí v těle.

Zvyšuje zdraví pokožky

Bergamotový olej má zklidňující, antiseptické, antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, takže při lokální aplikaci funguje dobře na posílení zdraví vaší pokožky. Tento esenciální olej lze použít k odstranění jizev a stop na kůži, tónování pokožky a zklidnění podráždění pokožky. V italském lidovém léčitelství se používal k usnadnění hojení ran a přidával se do domácích dezinfekčních prostředků na kůži.

Pomáhá trávení

V tradiční čínské medicíně se slupky bergamotu a celé plody používaly k léčbě zažívacích potíží. O bergamotovém oleji je známo, že stimuluje trávicí šťávy a má uklidňující vlastnosti, které mohou pomoci při trávení. Může být užitečný i v boji s otravou jídlem, protože má antibakteriální vlastnosti.

Funguje jako přírodní deodorant

Bergamotový olej zabraňuje růstu choroboplodných zárodků, které způsobují tělesný zápach. Osvěžující a citrusová vůně bergamotového oleje se používá jako přírodní deodorant a osvěžovač vzduchu. Silná vůně eliminuje pachy na těle nebo v místnosti.

Snižuje horečku

Bergamotový esenciální olej bojuje proti infekcím způsobeným škodlivými bakteriemi. Snižuje také tělesnou teplotu tím, že zmírňuje stres a stimuluje sekreci hormonů.

Pocit tepla, ke kterému dochází při zvýšené hladině kortizolu, vede k pocení, čímž pomáhá snižovat horečku.

Zvyšuje zdraví ústní dutiny

Bergamotový olej pomáhá zubům tím, že odstraňuje bakterie z úst, když se používá jako ústní voda. Také chrání vaše zuby před vznikem zubního kazu díky svým vlastnostem bojujícím proti bakteriím. Může dokonce pomoci předcházet zubnímu kazu, který je způsoben bakteriemi, které žijí ve vašich ústech a produkují kyseliny, které ničí zubní sklovinu. 

Bojuje s dýchacími potížemi

Bergamotový olej má antimikrobiální vlastnosti, takže může zabránit šíření cizích patogenů, které vedou k respiračním onemocněním. Z tohoto důvodu může být esenciální olej užitečný při boji s běžným nachlazením a funguje jako přírodní domácí lék na kašel.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6392855/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat