Tipy kosmetiček, jak být svěží a krásná i v chladných měsících

Chybí nám slunce, teplo, dlouhé pohodové dny – není se tedy čemu divit, že naše psychika ani tělo nejsou v naprosté pohodě. Poradíme vám, jak bojovat s podzimní únavou i chutí dopřát si pořádně dlouhý zimní spánek!

Vitaminy doplňte příjemnou maskou

Ve vašem jídelníčku by si i nadále mělo nacházet své pravidelné místo ovoce. Už nyní je ale nezbytné doplnit vitamin C, D a hořčík – ten navíc uvolňuje svalové napětí, jež se v našich tělech s úbytkem sluncem kupí. Tyto vitaminy potřebuje také naše pleť: Jejich dobrým zdrojem jsou například alginátové masky obsahující rašelinu a mořské řasy.

Nechte pleť pracovat v noci

Ochrana pleti na podzim a zejména v zimě je stejně důležitá jako za slunného léta. Nyní by měl ovšem systém její péče vypadat opačně. Naše pleť teď potřebuje pracovat v noci a ve dne odpočívat. Ve dne je nutno ji chránit a zejména promašťovat, v noci přicházejí na řadu nejrůznější výživná séra a regenerační krémy.

Ruce svěřte parafínu

Parafínový zábal na ruce vám udělá více než dobře. Navíc má bělící efekt, zvláční, prohřeje, regeneruje pokožku a má pozitivní vliv na klouby. Vašim nehtům udělá dobře horká novinka zvaná gelpolish – permanentní lakování přírodních nehtů. Pokud chcete být in, zvolte tmavý odstín laku s kovovými efekty.

Na nohy je dobrý ocet

Zvýšenou péči bychom měli věnovat i svých nohám a hlavně chodidlům. Pedikúra by se rozhodně neměla zanedbávat ani v zimě, kdy máme na sobě celý den boty. Právě kvůli nim nám může často mezi prsty vznikat nepříjemná zapářka. Babská rada proti ní zní: Vystříkejte preventivně své boty octem!

Zalezte do postele bez výčitek

Základem dobrého rozpoložení v tomto období je rozhodně dostatek spánku a odpočinku. Žádné výčitky, na podzim pro sebe nemůžete udělat nic lepšího. Vaše tělo se příjemně zregeneruje a s horkým (třeba zázvorovým) čajem a nějakou dobrou knihou v ruce se zase zbavíte všudypřítomného stresu, který vašemu organismu rovněž nesvědčí.

Zdraví je v pohybu

Nejlépe svému tělu prospějete, když se o ně začnete starat včas a péči o něj raději proberete s odborníkem – ideálně fyzioterapeutem. Ten vás nejprve vyslechne, pak vás kompletně vyšetří: provede vstupní kinesiologický rozbor a pak navrhne způsob pohybové terapie, která vám bude vyhovovat. A vyzkoušejte třeba blahodárnou novinku: jógu v solné jeskyni!

Studená voda, dobrá nálada

O otužování se mluví pořád. Jak k němu ale přistupovat správně? Rozhodně být co nejvíce v přírodě, spát v ložnicích s čerstvým vzduchem, zbytečně se nenabalovat, chodit do sauny, ale především dopřát si pořádnou ranní sprchu, přičemž se stačí nesprchovat horkou vodou, ale spíše vlažnou a na závěr pustit rychlý proud studené vody. Nebojte se toho, výsledek bude stát zato: Studená voda totiž (stejně jako sport, sex a čokoláda) uvolňuje endorfiny do našeho krevního oběhu, které zlepšují náladu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat