Pět triků pro krásu z dávných časů. Buďte krásná jako Kleopatra!

Snaha o dokonalé tělo, krásnou pokožku a zářivé vlasy provází lidstvo (a především ženy) od nepaměti. A ačkoli některé návody mohou z pohledu dnešních poznatků vypadat poněkud neuvěřitelně (např. používání krokodýlího trusu v dávném Egyptě), jiné jsou užitečné i dnes.

Jaká tajemství se tedy skrývala za krásou starověkých a středověkých žen?

1. Vajíčka

O přínosu vajec v péči o pokožku se psalo ve staré Číně přibližně 600 let př. n. l. Tamní lékaři je doporučovali především pro oblast obličeje a krku, aby byla pleť hezky vypnutá.

2. Mléko a med

Koupele obohacené o tyto dvě pochutiny, společně ještě s olivovým olejem, používala samotná Kleopatra. A všechny tři ingredience jsou součástí řady kosmetických produktů dodnes! Takže až se příště budete chtít hezky rozmazlit, podívejte se nejprve do kuchyně…

3. Růžová voda

Dnes patří k nejdražším přísadám kosmetiky a je symbolem luxusu, nicméně i její používání se datuje již do starověkého Egypta. Nejenže pokožku vyživuje, ale dokáže ji i pečlivě vyčistit.

4. Avokádo

Pro výživu pleti jej používali i staří Aztékové. A věděli, proč tak činí! Takže je napodobte, a masku z rozmačkaného avokáda si dopřejte i vy!

5. Mandlový olej

Francouzská královna Marie Antoinetta o svou krásu pečovala opravdu důsledně. Například nikdy nešla spát bez „omlazovacích rukavic“, které byly napuštěny mandlovým olejem a růžovou vodou. Zajistila si tak krásně jemné a nestárnoucí ruce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat