10 malých triků pro dokonalý make-up!

Ve snaze ušetřit po ránu co nejvíce drahocenného času, jsme ochotny odložit nebo trošku zanedbat spoustu činností (no tak si ty nohy oholím zítra; když to dám do culíku, nebude vidět, že mám mastnou hlavu apod.). S make-upem je to ale složitější…

Existují ženy (a podle průzkumů je jich více, než byste si mohli myslet), které alespoň bez základního nalíčení nevyrazí ani s košem k popelnicím. Natož byste je přinutili jít bez make-upu do práce. Jenže někdy malování zdržuje, člověk pak vrší jednu chybu za druhou (kdo z vás se někdy bodl řasenkou do oka, ví, že to znamená minimálně 5- až 10minutové zpoždění) a nakonec nevypadá tak, jak původně zamýšlel.

Zkuste si usnadnit práci několika malými triky, jež vám zaručí dokonalý make-up, usnadní práci a ve výsledku ušetří i čas!

1. Ujela vám ruka s očními linkami? Pokud se nejedná o nějakou zásadní šmouhu, ale jen malou chybku, není nutné oko odličovat – prostě vezměte kousek vaty a kapku make-upu a linku zakryjte.

2. Probudila jste se s přeleželým, rozježeným obočím? Nemáte-li po ruce gel na tvarování obočí, stejně vám poslouží balzám na rty.

3. Rozjasňující make-up či korektor na zakrytí kruhů pod očima nanášejte prsteníčkem. Nebudete schopná vyvinout tolik síly, díky čemuž neublížíte jemné pleti pod očima a vyhnete se vzniku vrásek.

4. Potřebujete, aby vaše oční stíny vydržely celý den? Nanášejte je navlhčeným štětečkem. Jen tak se neotřou.

5. Pro iluzi větších a zářících očí do jejich vnitřních koutků aplikujte trošku světlého očního stínu, případně bílé konturky.

6. Navykněte si nanášet rtěnku štětečkem – budete mít přesnější ruku a nebudete muset opravovat.

7. Potřebujete zamaskovat zarudnutí nebo pupínek? Pořiďte si zelený korektor – červenou barvu dokonale zneutralizuje.

8. Nikdy si nenatáčejte řasy až poté, co na ně nanesete maskaru! Udělte z ní nevzhlednou cuckovitou hmotu a o eleganci si můžete nechat jen zdát.

9. Nejprve si vytvořte účes, teprve poté se pusťte do líčení – jednak si neporušíte těžce vytvarovanou ofinu, jednak se vám make-up neporuší při používání fénu.

10. A rada na závěr – i když váš make-up deklaruje, že obsahuje ochranný filtr proti UV záření, pod něj ještě naneste ochranný krém s SPF! (Platí to i pro dny, kdy není slunečno!)







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat