5 triků pro krásné vlasy i v zimě

Přechody z mrazu do vytopené místnosti rozhodně nedělají našim vlasům dobře. Více se lámou, a tedy i slábnou. Poradíme vám, jak o ně pečovat v zimě!

1. Vlasy zásobují minerály celé tělo

Abychom měly krásné vlasy, měly bychom dbát na svůj životní styl, eliminovat stres, dbát na dostatek spánku a pestrou stravu,“ radí kadeřnice Ariana Zemánková ze Studia Iris v Benátkách nad Jizerou.

Začít musíme u jídla. Vlasům v zimě pomohou potraviny obsahující železo, jod, zinek a křemík. Právě minerály si naše tělo totiž jako první bere z vlasů. Přidáte-li do svého jídelníčku vitamin A a E, to základní jste už udělali. V praxi to znamená jíst více červeného masa, vnitřnosti, vejce, drůbež, ryby, mrkev, jablka, hrozny a vlasovým životabudičem je kupodivu česnek!

2. Hydratujte, olejujte, pečujte

Zapomínat bychom neměli ani na vnější ozdravnou kůru. „Výborným pomocníkem jsou v zimě nesmývatelné hydratační kúry ve formě sprejů, olejíčků, krémů a výživných sér,“ doporučuje Ariana Zemánková. I doma si můžete rychle vykouzlit zábal: Odvar z kopřivy s trochou ovocného octa dodá vlasům rychle lesk.

3. Dejte vlasům v zimě pohov!

Paradoxně však vlasům dává nejvíce zabrat špatná péče o ně – především snaha dosáhnout vysněného účesu: působení tepla fénů, vlasových žehliček a nejrůznější chemie,“ varuje Ariana Zemánková.

Kvalitní sestřih v tomto období nic nenahradí, naopak nyní více než kdy jindy oceníte jednodušší údržbu. Jejich regeneraci pomůže i zastřihnutí konečků. „Obecně platí, že vlasy se musí pravidelně stříhat jednou za čtyři až šest týdnů, aby se netřepily.

4. Kondicionér nad zlato

Právě v zimě je proto více než důležité dbát na správný výběr prostředků péče o vlasy. Rozhodně je lepší nakupovat je v salonech. Přípravky za pár korun z drogerie vám stejnou službu neudělají. Dobrá kadeřnice navíc poradí, jak je vhodně aplikovat. Vlasy se v zimě (zejména, nosíte-li pokrývky hlavy) rychleji mastí, proto si je zřejmě budete muset mýt častěji. Nedejte na pověry a klidně je myjte každý den, abyste se cítila v pohodě. Jen vyměňte svůj běžný šampon za kvalitní určený na každodenní mytí. A je rovněž nezbytné pořídit si účinnější (ideálně intenzivní hloubkový) kondicionér – minimalizuje vysoušení vlasů chladem.

5. Tužte se s předstihem!

Pěnová tužidla, gely i laky a na vlasy je nanášejte dostatečně s předstihem, než vyrazíte ven: déšť či sníh způsobí, že se slepí.

Co možná o vlasech nevíte…

Růst i počet vlasů jsou nám dány už při narození genetickou informací. Vlas vyroste za den o 0,3 až 0,4 milimetrů, což představuje zhruba jeden centimetr za měsíc. V mládí nám obvykle rostou dobře a udržují si svůj cyklus. Věkem a přirozeným stárnutím se zpomalí růst a změní kvalita. Urychlení by tedy znamenalo zásah do samotné genetiky a na to jsme i dnes krátcí. Na trhu jsou dostupné přípravky proti předčasnému stárnutí a vypadávání vlasů a s těmi si je můžeme udržet zdravé a krásné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat