5 kroků, jak si rychle a účinně zničit vlasy!

Po krásných vlasech touží snad každá žena. Ovšem spousta z nás v honbě za nádhernými loknami své přirozené pokrývce hlavy naopak škodí.

Takže co nám zaručeně a prakticky bez námahy zničí vlasy?

1. Domácí odbarvování

Změnit barvu vlasů z hnědé na blond není – především doma s pomocí barvy koupené v drogerii – nic snadného. Většinou to dopadne tak, že vlasy vyjdou s podivným odstínem žluté, takže si rezignovaně dojdete koupit další balení a zkusíte to znovu. A takhle chvíli pokračujete, až si vlasy prakticky usmažíte… Změnit to pomohou už jen nůžky.

2. Nekvalitní gumička

Je s podivem, že se ještě prodávají gumičky s kovovými spojkami, nebo že si ještě některé ženy svazují klasickými, nikoli textilními gumičkami. Tím si ovšem zajistíte, že při jejich sundávání z vlasů přijdete o několik pramenů. Přesedlejte proto na celotextilní gumičky, vaše vlasy to určitě ocení. A ani ty neutahujte příliš těsně! I tak totiž vlasy poškodíte.

3. Každý den stejný culík

Pokud si pokaždé děláte culík na stejném místě, hrozí vám, že v místě, kde vlasy stáhnete gumičkou, začnete prameny postupně oslabovat a mechanicky poškozovat, takže zvýšíte jejich křehkost a lámavost. Buďte v účesech trochu kreativnější!

4. Ignorování ochranných produktů

Tedy jejich nepoužívání před tím, než si začnete fénovat vlasy. Jen málokdo je totiž ochoten foukat si ráno na hlavu studený vzduch, aby neškodil svým vlasům (zvláště teď v podzimních a zimních měsících ta představa neláká). Takže když už vlasy fénujete horkým vzduchem, poskytněte jim ochranu v podobě speciálních sér či kondicionérů.

5. Nesprávné česání

Při česání můžete udělat spoustu chyb. První z nich je kartáčování mokrých vlasů (lámete je a oslabujete), druhou příliš časté česání (trháte prameny, lámete apod.), třetí pak nečesání (vlasy jsou zcuchané, zlámané, usazují se v nich nečistoty. Zkrátka platí – všeho s mírou.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat