Padají vám vlasy? Možná je čas na změnu

Vyčesáváte každé ráno chomáče vlasů a začínáte být nervózní, že za chvíli nebudete mít co česat? Nepanikařte. Existuje několik řešení.

Je zcela normální, pokud člověk ztratí za jediný den okolo 80 vlasů (pamatujte, že dlouhé vlasy při vypadávání působí, že jich je v chomáči víc). Jestliže vás však vypadávání vlasů znepokojuje nebo máte pocit, že se prudce zvýšilo, zaměřte se na následujících pět oblastí.

Oblast č. 1: Výživa

Myslíte, že věta „Jste to, co jíte“ je jen fráze? Pak vězte, že jste na omylu. Výživa se odráží i na stavu vašich vlasů. Potřebují vyvážený přísun bílkovin i sacharidů, minerály a vitaminy. Mimochodem, pokud uvažujete o nějaké extrémní dietě s rychlým úbytkem kilogramů, určitě byste ji měli zvážit (vlastně i proto, že hrozí poškození organismu) – rychlé hubnutí je totiž velmi častou příčinou zvýšeného padání vlasů.

Oblast č. 2: Stres

Všichni vědí, že stres nesvědčí naší pleti. A o vlasech to platí úplně stejně. Těžko se v dnešní době stresu zcela vyhnete. Musíte se proto naučit jej odbourávat. Odpočívejte, relaxujte. Pokud jste milovníci aktivního odpočinku, vězte, že budete-li cvičit do úmoru, vlasům tím nijak extra neprospějete…

Oblast č. 3: Pokožka hlavy

Zdravá pokožka hlavy rovná se zdravé vlasy. A pokožka na hlavě je velmi citlivá. Proto používejte kvalitní šampony podle typu svých vlasů. Některé studie dávají do spojitosti zvýšené vypadávání vlasů s lupy, jestliže jimi tedy trpíte, poptejte se v lékárně po speciálním šamponu proti nim. V péči o pokožku hlavy můžete vyzkoušet i některé z „domácích receptů“ na nejrůznější masky a zábaly (Čtěte: Přírodní pomoc pro vaše vlasy: Stačí otevřít ledničku!).

Oblast č. 4: Doplňky stravy

Jak už jsme psali, výživa se na vlasech, a tedy i jejich případném padání, podepisuje velmi významnou měrou. Pokud si nejste jisti, že prostřednictvím stravy svému organismu dodáváte všechny potřebné živiny, zvažte užívání výživových doplňků. Jistě vám poradí i v lékárně, ale obecně platí, že pro zdravé vlasy byste měli užívat vápník, železo, zinek, vitaminy D, B12 a B6. Nečekejte, že se dostaví výsledky po prvních pár pilulkách – je to běh na dlouhou trať, ale rozdíl po nějakém čase uvidíte.

Oblast č. 5: Odborná pomoc

Pokud přes veškerou svou snahu ztrácíte další a další vlasy, vyhledejte pomoc odborníka, který pro vás jistě najde vhodné řešení. Nebojte se tedy zajít za dermatologem.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat