Mastné vlasy = špatná péče. Zvládněte mytí vlasů na jedničku!

Máte často mastné vlasy? Špatně se rozčesávají nebo nedrží ten správný tvar? Než začnete obviňovat kvalitu svých vlasů, přečtěte si naše rady, jak správně zvládnout techniku jejich mytí, protože cesta ke krásnému účesu často začíná v koupelně pod sprchou.

Vyberte správný šampon

Prvním krokem by měl být vhodný výběr šamponu a kondicionéru. Dobré je se poradit se svým kadeřníkem, který vám řekne přesný typ kosmetiky, která je pro vaše vlasy vhodná. „Šampon by neměl obsahovat silikony, které obalují vlasy a tím je zatěžují. Máte-li spíše mastné vlasy, nepoužívejte zvlhčující šampony a ty, které jsou určené pro vlasy na barvení. Hydratační šampony se hodí na suché vlasy. Naopak jim nesvědčí šampony s přídavkem sulfátu, který je vysušuje. Máte-li spíše zplihlé vlasy, dejte si pozor na šampony dva v jednom, které vlasy zatěžují. Určitě nejsou vyhozené peníze pořídit si šampon z profesionální řady. Příliš levné šampony se nevyplatí, protože obsahují barviva s nekvalitními látkami a výživné složky jsou nahrazeny výraznou vůní,“ říká odbornice Iveta Slavíková.

Před mytím

Před samotným mytím si vlasy pořádně pročešte a vykartáčujete. Tím vyčešete nečistoty, vypadané vlasy, odumřelé buňky. Než nanesete samotný šampon, vlasy si důkladně namočte pod vlažnou, tekoucí vodou. Množství šamponu záleží na délce vlasů, pokud je máte krátké, stačí dvě kávové lžičky. U dlouhých vlasů si to přizpůsobte. Šampon zásadně aplikujte z dlaní, můžete i promíchat s trochou vody. Nanášejte jemně po celé délce vlasů. Zapomeňte na silné vtírání přípravku, stačí lehké nanášení konečky prstů. Pokud si myjete vlasy méně než jednou za dva dny, tak šampon naneste dvakrát za sebou, abyste dokonale smyli veškerou nečistotu i odumřelé kožní buňky. Při běžném každodenním mytí stačí umýt jednou dávkou.

Dlouhé vlasy potřebují kondicionér

Pokud máte dlouhé vlasy, tak nezapomínejte na kondicionér. Máte-li spíše mastné vlasy, vynechejte kořínky u hlavy. Nejlepší je nanášet kondicionér od konečků vlasů. Kondicionér nezapomeňte důkladně smýt, protože špatně vymytý šampon a kondicionér způsobí, že vlasy budou i po umytí nehezky zplihlé a mastné. Pokud máte velmi jemné vlasy, místo kondicionéru aplikujte nesmyvatelné přípravky pro větší objem. Na oplachování nepoužívejte příliš horkou vodu, lepší je vlažnější, která dodá lesk. Po umytí vlasy zbytečně nedrhněte ručníkem. Jemně promačkejte po celé délce vlasů a udělejte volnější turban. „Na rozčesání mokrých vlasů nepoužívejte husté kartáče, stačí hřebeny se širokými zuby. Použít také můžete populární kartáč Tangle Teezer určený na šetrné rozčesávání mokrých vlasů,“ říká Iveta Slavíková z Krasa.cz.  Rozhodně nechoďte spát s mokrými vlasy. Je dobré nechat vlasy trochu přirozeně uschnout a poté dosušit fénem studeným vzduchem. Horký vzduch z fénu aktivuje maz a vlasy se budou rychleji mastit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat