Lak na vlasy: Netradiční pomocník nejen na vlasy!

Lak na vlasy se používá na zpevnění účesu, to je dáno už z názvu. Ovšem neznamená to, že bychom tenhle vynález nepoužili i při jiných příležitostech. Možná se budete divit, jak je takový lak na vlasy univerzálním pomocníkem!

1. Rychlá oprava punčoch

Pokud se vám udělá na punčoše oko, rychle jej „přelakujte“ lakem na vlasy, abyste zabránila jeho dalšímu šíření. Na rozdíl od často užívaného laku na nehty je výsledek o něco čistší (nehrozí, že pak nalakovanou punčochu budete odtrhávat od nohy i s kusem kůže – pokud se lak přilepí, stačí trocha vody).

2. Fixační prostředek pro make-up

V žádném případě něco takového nedoporučujeme, ale pokud potřebujete, aby vám make-up opravdu vydržel a nemáte po ruce klasický fixátor make-upu, můžete na obličej lehce nanést lak na vlasy. Vaše pokožka nebude šťastná (nebude mít moc možností pro dýchání), ale je pravda, že v opravdu výjimečných situacích můžete lak na vlasy ocenit.

3. „Odchlupovač“

Kdo má doma nějakého toho mňoukajícího nebo štěkajícího domácího mazlíčka, ví, o čem je řeč. Prakticky můžete vyzkoušet cokoli a stejně budete mít domácnost nebo šatník plné chlupů. Celkem dobrým návodem, jak je dostat například z nábytku, aby se z hadru či prachovky prostě jen nepřesunuly na koberec apod., je nanést na hadřík lehkou vrstvu laku na vlasy a poté povrch setřít. Chlupy se k prachovce v podstatě přilepí a nedostanou se nikam dál.

4. Konzervant pro květiny

Pokud jste dostali krásnou kytici a chcete, aby vám vydržela co nejdéle, trochu ji přelakujte. Jen dejte pozor, abyste lak stříkali z dostatečné vzdálenosti, jinak kytice nebude vypadat přirozeně a navíc znemožníte květinám dýchat, takže jim životnost zrovna neprodloužíte, naopak…

5. Odstraňovač make-upu

Pokud se vám stane, že si například při oblékání otřete rtěnku třeba do košile, nezoufejte. Prostě skvrnu „zalakujte“, nechte nějakou chvíli působit a poté setřete hadříkem.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat