Vaše pleť bude dokonalá: Správné čištění pleti krok za krokem!

Testujete jeden drahý krém za druhým, poctivě používáte pleťové masky, a přesto je vaše pleť všechno, jen ne dokonalá? Na vině může být nesprávné čištění pleti. Přitom si stačí osvojit tři jednoduché kroky.

Čištění pleti sice není žádná věda, stačí ale jedna chyba, a krásné pokožky se zkrátka nedočkáte. Záleží nejen na výběru správného výrobku, ale i na postupu. Jinak přitom čistíme pleť ráno a jinak večer.

Krok číslo 1: Zbavte se make-upu

Nepleťte si dva pojmy – odlíčení pleti a čištění. Večer byste měly vždy začínat s odličujícím přípravkem, který odstraní make-up a pozor, to i v případě, že žádný nepoužíváte. Během dne se totiž na vaší pleti usazuje spousta nečistot, které stojí mezi vámi a ukázkovou tváří a se kterými si čisticí přípravky neporadí. Rozhodně zapomeňte na klasické mýdlo, které je pro pleť příliš agresivní. Opatrné buďte také s čisticími gely – zkontrolujte si, zda opravdu rozpouštějí nečistoty. Některé sice slibují „hloubkové čištění“, ale se zmiňovanými nečistotami si neporadí.

Spolehnout se naopak můžete na odličovací emulze, mléka, micelární vody nebo odličovací olejíčky. Ty si totiž poradí s nečistotami rozpustnými v tucích.

Krok číslo 2: Nevynechávejte tonikum

Tonikum vám možná připadá zbytečné, ve skutečnosti ale hraje ve vaší rutině klíčovou roli. Funguje totiž pro změnu na nečistoty, které jsou rozpustné ve vodě, třeba pot. Tonikum dodá pleti také hydrataci a osvěží ji. Pozor, nepleťte si tonikum a pleťovou vodu. Zatímco tonika jsou naprosto šetrná, pleťové vody obsahují alkohol a jsou proto vhodné výhradně pro mastnou pleť. Pakliže máte pokožku smíšenou, můžete vodu používat na problematickou t-zónu. Po těchto dvou krocích už jen stačí použít krém a můžete si jít zdřímnout.

Krok číslo 3: Ráno jen „rychlovka“

Opakujete ráno stejný postup jako večer s tím, že děláte pro vaši pleť to nejlepší? Chyba. Pleťovým mlékem, gelem nebo jiným odličujícím přípravkem byste totiž narušily kožní film, který se na pleti tvoří a zároveň ji chrání. Rozhodně proto platí, že méně je více. Bohatě postačí, když pleť otřete pleťovým tonikem. Povolená je ještě micelární voda, která je šetrná. A ještě jeden tip, pokud nemáte vyloženě mastnější pleť, zapomeňte na oplachování celého obličeje vodou. Běžná voda z kohoutku totiž tvář vysušuje. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat