První pomoc pro vlasy? Je ve vaší kuchyni!

Nemusíte nutně kupovat drahé přípravky pro péči o vlasy. Občas stačí nahlédnout do spíže nebo ledničky…

Najdete v nich totiž poklady, které vašim vlasům prospějí úplně stejně (nebo ještě lépe) a bez chemie!

Bílý vinný nebo jablečný ocet

Spláchněte si po každém mytí vlasy vodou s vinným či jablečným octem. Budou krásně hebké, vyživené a dokonale zbavené všech nečistot (včetně zbytků šamponu, které by vlasy zbytečně zatěžovaly). A nebojte, i voňavé!

Melasa

Seženete ji především v obchodech se zdravou výživou a použít ji můžete nejen jako zdravé, alternativní sladidlo. Skvěle se hodí pro tmavé vlasy (blondýnkám se nedoporučuje). Smíchejte ji trochu se svým obvyklým kondicionérem, naneste na vlasy, zabalte do ručníku (nejlépe nahřátého) a nechte působit půl hodiny. Nejenže dodáte vlasům úžasný lesk a tón vaší barvě, ale ještě budou vyživené.

Avokádo

Přirozené oleje obsažené v avokádu našim vlasům rovněž prospívají. Rozmačkejte ¼ avokáda, smíchejte s kondicionérem, naneste na vlasy, zabalte do ručníku a po 20 minutách opláchněte.

Vaječné bílky

Bílky patří k tradičním prostředkům přírodní kosmetiky a používaly je na vlasy už naše babičky. Buď je na vlasy můžete jako masku nanést samotné, nebo je opět přimíchat ke kondicionéru. Dodají jim bílkoviny a aminokyseliny.

Olivový olej

Naprosto základní součást kuchyně i nechemické péče o pleť a vlasy. Dopřejte svým pramenům olejový zábal (nechte působit 20 až 30 minut a poté smyjte šamponem). Ozdravíte nejen strukturu vlasů, ale také pokožku hlavy.

Skořice a muškátový oříšek

Vytvořte si vyživující, voňavý šampon, který podporuje růst vlasů! Jednoduše do něj přidejte mletou skořici a nastrouhaný muškátový oříšek!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat