Více než 50 procent žen podceňuje velikost svých prsou! Víme proč!

10.02.2014 | Krása a móda

Při výběru podprsenky si většina žen vybírá košíčky alespoň o jedno číslo menší než by jejich ňadra vyžadovala. Jak je to možné? Proč to dělají? A jaké to má pro ně důsledky?

Na odpovědi jsem se zeptala prodavačky Laďky Koudelkové z Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé labuti.

Prodavačka Laďka mi potvrdila, že každá třetí žena ji nejdříve v kabince přesvědčuje, že nabídnutá podprsenka jí bude v košíčcích velká. Avšak, když si zákaznice podprsenku dobře nasadí, tj. pečlivě celá ňadra uloží do košíčků a nastaví délku ramínek, ukáže se, že dosud nosila košíčky o jedno, dvě i více čísel menší.

Jaké má nošení malých košíčků důsledky?

1.    Zdravotní – malé košíčky nepojmou ňadra celá, střed podprsenky nepřilehne k hrudi, a tím nenese a nepodpírá váhu prsou. Ramínka se potom zařezávají do ramen a způsobují nejen otlaky, ale mohou ovlivnit i činnost svalů a nervů. Menší košíčky mají i menší kostice a ty potom po stranách v podpaží tlačí do prsní tkáně.

2.    Estetické – menší košíčky nedokážou ňadra zdvihnout do správné výšky, ňadra působí povisle a ochable.

Proč tedy ženy většinou nosí malé košíčky?

Protože si podprsenku nasadí správně jenom na půl. Upraví podprsenku tak, aby ňadra vypadala dobře do výstřihu, ale kostice nemají vloženy těsně pod prsy a na těle. Pak stačí zvednout ruce nad hlavu a část ňader spodem vypadne.

Jak můžeme zjistit svoji správnou velikost podprsenky?

Prodavačka Laďka mi poradila, abych si nejdříve oblékla podprsenku s kosticí, která mi nejlépe sedí a změřila se krejčovským metrem těsně a vodorovně pod prsy. Potom se změřila vodorovně přes hroty ňader.
Obě velikosti dosadila do kalkulačky správných velikostí podprsenek.

Zkuste to také a dozvíte se svoji orientační velikost podprsenky. Potom si udělejte výlet do Prahy do Bílé labutě a zkušené prodavačky spodního prádla vám také pomohou tu správnou velikost podprsenky vybrat.

Více info: www.podprsenky-poradna.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat