5 nejčastější chyby při holení nohou: Děláte je také?

Zdá se, že letošní sezona holení nohou přišla letos poměrně brzy. A tak není na škodu si připomenout, že i holení má svá pravidla. A že ta se vyplatí neporušovat…

Schválně, jestlipak se při holení nohou nedopouštíte následujících chyb?

Chyba č. 1: Holíte hned po vstupu do sprchy/vany

Dopřejte svým nožkám nejprve dostatek času (přibližně 15 minut), aby na ně působila teplá voda. Ta totiž dokáže zjemnit chloupky a změkčit pokožku. Holení půjde mnohem snáze.

Chyba č. 2: Holíte si nohy ráno

Nechte holení na večer – pokud totiž holíte nohy ráno, máte je po noci ještě trochu oteklé. A nemusíte tak oholit celý chloupek.

Chyba č. 3: Nepoužíváte pěnu

Holení „nasucho“, respektive holení pouze mokrých nohou bez jakéhokoli gelu či holicí pěny může vyústit v poranění pokožky. Je totiž nutné, aby holicí strojek po pokožce lehce klouzal, tak se vyhnete oděrkám a pořezání.

Chyba č. 4: Žiletky neměníte pravidelně

Záleží na typu holicího strojku a kvalitě žiletek, nicméně není dobré používat je příliš dlouho (většinou by měl výrobce uvádět, po jaké době je dobré hlavici strojku vyměnit). Nejenže jsou staré břity tupé, takže nejsou při holení příliš efektivní, ale navíc mohou přispívat k podráždění pokožky a slouží jako příbytek nejrůznějším mikroorganismům…

Chyba č. 5: Rovnou holíte chloupky proti směru růstu

Obecně byste neměli holit chloupky proti směru růstu, ale ruku na srdce – tohle pravidlo v zájmu dokonale hladké pokožky dodržuje zlomek z nás. Nicméně ještě než povedete strojek proti chloupkům, nejprve oholte nohy po směru jejich růstu. Poté znovu naneste pěnu a postup opakujte, tentokrát už proti směru růstu chloupků.

Chyba č. 6: Nepoužíváte balzámy po holení

Ne podceňujte péči o čerstvě oholené nožky. Vyhnete se totiž zarůstání chloupků a nevzhledným pupínkům. Oholená pokožka potřebuje zklidnit. Použít můžete nejrůznější mléka či emulze určené přímo k tomuto účelu, ale pokud je nemáte, ošetřete nohy alespoň klasickým tělovým mlékem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat