Namazala jste se opravdu všude?

Je léto a s ním přichází i doba pobytů na sluníčku nebo opalování. Všichni moc dobře víme, že bychom se v takových případech měli pořádně nemazat krémem s ochranným UV faktorem, ale ruku na srdce – jsme v tom opravdu důkladní?

Na některé partie našeho těla máme tendenci zapomínat. A to se nám může nepěkně vymstít. Schválně, jestlipak si vždycky namažete i…

…ruce?

Nemáme na mysli paže, ty si maže snad každý z nás, ale hřbety rukou a prsty. Jistě, není to nijak praktické, pokud se chystáte například jíst nebo si číst knížku, ale z hlediska ochrany naší pokožky se jedná o namáhaná a slunci často vystavená místa. Prostě počkejte, než se krém vstřebá, a teprve potom se pusťte do dalších činností.

…nárty a prsty na nohou?

Když už jsme zmínili prsty na rukou, rovnou připomeneme i ty na nohou. A nárty. V době, kdy chodíme bosí nebo v sandálech jsou tyhle partie vystaveny sluníčku, prakticky kdykoli vyjdeme ven. Mimochodem, každý, kdo už měl to „potěšení“ si popisované části těla spálit, vám potvrdí, že se jedná o velmi bolestivou zkušenost.

…podkolenní jamky?

A na nohou ještě zůstaňme. Krom nártů a prstů máme tendenci zapomínat i na podkolenní jamky. Přitom pokožka na nich je velmi jemná, a pokud si ji spálíte, bude vám to připomínat velmi citelně.

…krk?

Schválně, kolikrát už se vám stalo, že jste se vrátili zvenku a kolem krku a v dekoltu jste měli rudý kruh? Je až s podivem, že ačkoli tahle zkušenost neminula snad nikoho z nás, stejně na krk zapomínáme.

…hlavu?

Pokud máte vlasy učesané na pěšinku nebo vám řídnou (to se týká především pánů), vystavujete slunečním paprskům velmi jemnou pokožku. Spálená kůže na hlavě je velmi bolestivá (a například učesat se může představovat téměř nesplnitelný úkol), a tak je třeba jí předcházet. V obchodech se dají sehnat speciální ochranné přípravky, které nejsou tak mastné jako ty, jež si mažete na zbytek těla. Výhodnou alternativou je v tomto případě pokrývka hlavy.

…uši?

A když už jsme u hlavy, nezapomínejte na uši! Spáleniny na nich jsou velmi nepříjemné a pořídit si je můžete velmi snadno…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat