Make-up pro vaši pleť: Tipy pro suchou i mastnou!

Sháníte make-up, který by odpovídal požadavkům vaší pleti. Jak se ale v té přemíře lahviček a druhů make-up vůbec vyznat? Poradíme vám, na které se vyplatí zaměřit přímo vám!

Super kouřové oči nebo ukázkově vybarvené rty – nic z toho nemá smysl, dokud nemáte dokonalý podklad v podobě ukázkové pleti. Že se make-upu stále vyhýbáte z obav, abyste nevypadaly jako „maska“? Správně zvolený a kvalitní make-up na tváři není vidět! Má zkrátka vypadat jako vaše druhá, dokonalejší tvář. Vybírejte podle typu vaší pokožky!

Bezproblémová

Chlubíte se bezproblémovou pletí, která se nemastí, není suchá a ještě je téměř bez poskvrnky? Máte vy to ale štěstí! Zůstaňte u super lehkých a spíše rozjasňujících make-upů nebo si pořiďte BB krém. Případné nedostatky řešte jen korektorem (nazelenalý zakryje červené pupínky, žlutý zase kruhy pod očima).

Náš tip?

Suchá

Zaměřte se na dokonalou hydrataci ještě před nanášením make-upu (v případě nouze použijte kombinaci hydratačního séra i krému) a dejte přednost hydratačním make-upům, které přímo pomáhají udržet vlhkost v pleti.

Náš tip?

Smíšená

Leskne se vám t-zóna, ale tváře máte sušší? Vybírejte make-up, které si poradí s oběma problémy. Důležité je, aby hydratoval, ale zároveň neobsahoval olej (oil free).

Náš tip?

Mastná

Sháníte make-up, po kterém by se vaše pleť neleskla jako zrcadlo? Dívejte se primárně po zmatňujících, oil free přípravcích. Vyhovovat vám budou také pěnové nebo pudrové make-upy (nepleťte si s pudrem), které v tomto případě fungují lépe než klasické tekuté.

Náš tip?


• Je vám 40+? Podívejte se po make-upech, které zároveň bojují s vráskami
• Majitelky citlivé pleti by měly pro make-up vyrazit rovnou do lékárny
• Existují i make-upy pro věčně načervenalou a zarudlou pleť (například Redness Solution od Clinique 780 Kč)
Make-up za žádných okolností nepoužívejte přímo pod oči, na to slouží speciální korektor. Zůstal by vám v drobných vráskách
• Nikdy make-up netestujte na hřbetě ruky. Nanášejte ho přímo na obličej, třeba na čelist. Ideální je, když si z prodejny odneste vzorek a vyzkoušíte make-up na celou tvář, v klidu domova a výsledek ještě zkontrolujete na denním světle.
• Do make-upu se nebojte investovat. Ten kvalitní pleť nejen nezatíží, ale i nadopuje potřebnými látkami.
• NIKDY si nekupujte tmavší make-up proto, abyste „nebyly tak bledé“. Odstín musí odpovídat vaší pleti. „Barvu“ vám dodá vhodně zvolená tvářenka nebo bronzer. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat