Tipy pro super hebké rty. I během zimy!

Suché, popraskané rty nezachrání ani ten nejúžasnější odstín rtěnky. Řešíte v zimě podobný problém? Máme pro vás dobrou zprávu. Kvalitní balzám, jemné obrušování a med coby noční kúra dokáží zázraky!

Asi s námi budete souhlasit, že vysušené rty nejsou zrovna tou nejlepší vizitkou. Pokud máte obdobné potíže, zapomeňte na chvíli na barevné rtěnky, které šupinky ještě zvýrazní, a vrhněte se na nápravu.

Pravidelné obrušování

Pleťový peeling více či méně pravidelně používá většina žen, kolik z vás ale myslí na rty? I těm se drobné prokrvení a obroušení hodí. Vzhledem k tomu, že jde o velmi citlivou oblast, ale musíte postupovat jemně. Vyzkoušet můžete sladký cukrový peeling Lush, vyrobit si ale můžete i vlastní. Stačí smíchat trochu jemného cukru s kapkou medu. Naneste na rty, krouživými pohyby promasírujte a setřete nebo… slízněte. Podobnou metodu stačí provádět jednou týdně, pro udržení můžete rty vždy jemně prokrvit měkkým, navlhčeným kartáčkem na rty.

Vyhněte se balzámům, které vysušují

Zapomeňte na převoněné balzámy, které jsou plné chemických látek a minerálních olejů. Mnohem lépe fungují máslíčka (mají opravdu hutnou konzistenci) nebo balzámy s přídavkem bambuckého másla či včelího vosku. Největším prohřeškem je olizování suchých rtů, ano, víme, že vás to může lákat, ale olizování rtů vede k ještě většímu vysušení. V nouzi doporučujeme využít sílu medu – naneste na rty tenkou vrstvu a klidně ho nechte působit i přes noc.

Natírejte a zkrášlujte. V jednom kroku.

Až se vaše rty dostanou do kondice, nezazděte veškeré úsilí tím, že použijte lesky nebo rtěnky, které je opět vysuší. Sázkou na jistotu jsou vysoce hydratační rtěnky (například Chubby Stick od Cinique) a tónovací balzámy (vyzkoušené máme ty od Korres). Pokud používáte klasické rtěnky, naneste pod ně alespoň silnou vrstvu hutného balzámu a pár minut počkejte. Přebytek otisknete do kapesníčku a až poté se naličte.

1. Cukrový peeling na rty, Lush, Bubblegum, 245 Kč,
2. Balzám na rty s příchutí snídaňových cereálií, Asos, 105 Kč
3. Výživné máslo na rty s vůní grapefruitu, The Body Shop, 199 Kč
4. Tyčinka s bambuckým máslem, L´Occitane, 225 Kč
5. Intenzivní balzám na rty Elizabeth Arden, Eight Hour Cream, 700 Kč
6. Hydratační rtěnka Chubby Stick, Cinique, 440 Kč
7. Ochranný balzám s vůní manga, Kiehl´s, 310 Kč
8. Super výživné máslo na rty, Sephora, 199 Kč
9. Máslo na rty s vůní malin, Nivea, 129 Kč
10. Vyživující tónovaný balzám na rty s granátovým jablkem, Korres, 240 Kč







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat