Sex ve městě plní ordinace: Móda vysokých podpatků nám ničí chodidla!

Seriály typu Sex ve městě mohou za to, že v novém miléniu prudce vzrostl odbyt dámských střevíců s extrémně vysokými podpatky. Tzv. jehly jsou však velmi nebezpečné pro zdraví dolních končetin. Výzkumy z americké Alabamy dokazují, že počet zranění chodidel a nohou vzrostl za posledních deset let dvojnásobně.

„Mezi roky 2002 a 2012 frekvence a závažnost těchto zranění dostatečně dokazuje, že nošení vhodné obuvi pro vhodné příležitosti a uvědomění si podložky, po níž se chodí, je na místě,“ tvrdí vědci z University of Alabama v Birminghamu.

Profesor Gerald McGwin chápe, že boty na vysokém podpatku mohou být stylové a hodit se pro módní a prestižní společenské události, ženy by je ale měly přesto nosit minimálně a vždy dávat velmi pozor na to, kde a na čem se s nimi pohybují.

„Naprostá většina zranění, přes osmdesát procent, byla v oblasti kotníku a chodidla, jen méně než dvacet procent zahrnovalo koleno, trup, rameno nebo hlavu a krk. Fraktury (zlomeniny) zahrnovaly asi devatenáct procent zranění, nejčastěji šlo o natažené vazy,“ dodal profesor McGwin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat