Kosmetika, kterou byste měla ve čtyřiceti zahodit

Existuje spousta návodů, jak pečovat o pleť po čtyřicítce a které kosmetické produkty si pořídit. My vám naopak ukážeme, kterých se zbavit!

Pokud váš věk začíná číslicí 4, pak se rozlučte s následujícími „zkrášlovadly“:

Hrubší peeling

Pleť začíná být po čtyřicítce velmi jemná a citlivá, proto byste jí měla peeling dopřávat co nejšetrnější a nejjemnější.

Pleťová voda s alkoholem

Prakticky jakýkoli kosmetický produkt, který obsahuje alkohol, může vaší pokožce ublížit. Po čtyřicítce potřebuje pleť především hydrataci, zatímco výrobky s alkoholem ji vysušují a přispívají tak k tvorbě vrásek.

Klasické mýdlo

Pokud i obličej umýváte obyčejným mýdlem, pokožce nikterak neprospíváte. Mýdlo totiž silně odmašťuje, a tedy vysušuje. Vsaďte raději na jemný gel na obličej.

Hutný korektor

Pokud kruhy pod očima zakrýváte hutnějším korektorem, můžete dosáhnout přesně opačného efektu – kvůli jemné pokožce v okolí očí a začínajícím vráskám totiž všechny nedokonalosti spíše zvýrazníte. Sáhněte raději po jemném krémovém či pěnovém korektoru.

Metalické oční stíny

A vrásky kolem očí ještě jednou. Pokud je chcete zvýraznit, jsou metalické oční stíny tím pravým. Pokud ne, raději sáhněte po matných a jemných odstínech.

Voděodolná řasenka

Po čtyřicítce už řasy nerostou tak rychle jako v mladším věku. A tak byste o ně měla pečovat. Voděodolná řasenka vám v tom ale nepomůže – hůře se odličuje a přispívá tak k poškození řas.

Tmavá rtěnka

Příliš tmavé odstíny rtěnek rty opticky zmenšují, což vzhledem k tomu, že se s přibývajícím věkem zdají rty užší a užší, není dobrá strategie.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat